God Jul & Gott Nytt Ar


GOD JUL OCH GOTT NYTT AR

till alla vara underbara familjer, slakter och vanner som vi saknar mer an nagonsin nu under julen!

Hoppas ni alla far en riktigt mysig julhelg, harliga lediga dagar och en helfestlig nyar!
Det ska vi forsoka  ha har borta i Sydney iallafall!
Saknar och Alskar er / Julia, Sophie & Vendela








Heey!

Nu var det ett tag sen jag skrev, tankte overlata jobbet pa de andra tva lite och det har ju anda gatt helt okej!
December har bara sprungit ivag och imorgon e de....julafton! Allt har gatt sa superfort och vi har sjalvklart knappt forstatt att julen ar har overhuvudtaget. Men vi har gjort en del forsok till lite julstamning faktiskt!!! Nu ska ni fa se;

Vi har inhandlat en julgran pa coles, med julgranselysning och allt! (egentligen ingick aven pynt och en fot, men det forsvann nanstans pa vagen, sa nu sitter den fast i en upp&nervand paperskorg med sma hal i. Och stjarna ar rudolfhorn i rott och gront som julia hittade helt randomly pa gatan i fredagskvall och dansade runt med pa 3 klubbar sen!)

Vi har banne mig (ursakta uttrycket om det var lite for vagat) gett oss pa ett forsok att baka lussebullar!! vilken soppa, ingen farskjast och saffran som sag ut som torkade sma grasstran. Reslutatet blev tre stora uppsvallda magar av all deg och en massa stora, goda vetebullar formade som lussebullar med en maaaassa smor i. Saffranen hade en liten dalig effekt, men lika glada for de e vi, det blev en del julstamning anda!

Vi har sprungit pa ikea och inhandlat kottbullar till imorgon, kaviar, glogg, pepparkakskolor och pepparkaksdeg (som inte bakas ut nej, den kakas sa gott och fint upp som den ar!)

OCH vi har varit pa Carols in the Domain som ar Aussies storsta julfirande och visas pa tv. Det blev en helkvall i lordags for oss och tiotusentals andra manniskor som spridit ut sig i parken for lite julmysfirande. Vet ni vad det basta av allt var?? DELTA KOM! Min absoluta favvoartist sjong 3 latar....men annu battre att jag ska se henne den 11 januari pa State Theatre har i Sydney sa jag har det riktigt roliga att se fram emot. Men anda jattekul att hon kom saklart! Superaussie e hon.


Vi trivs fortfarande i var lagenhet. KPsen ar helskona, de 4 ar i princip aldrig hemma sa ofta kanns det som vi har hela lagenheten for oss sjalva. Priset togs haromdagen nar Sophie horde nan som namnde "trodde du skulle upp till poolen" i hissen. Hon fragade da en av KPtjejerna vi bor med, va? har vi pool har? Joja, jag har hort nagot om det svarar hon da, men den ska nog inte vara sa stor na. Men aker man upp till oversta vaningen i vart lagenhetshus ligger dar banne mig en fet pool pa en takterass med en helt fantastisk utsikt over hela Sydney!!! Snacka om att vi e happy. Battre an sa kan vi knappt bo har, och inte billigare heller, sa vi har verkligen helnojda med stallet!

Sophie och jag har jobbat i en vecka nu! Tva dagars betalt traning fick vi for att bli fundraiser och nu har vi varit ute i 4 dagar och kort gott...raggat sonder pa manniksor! Man soker ogonkontakt, ler, vinkar, vinkar dem till sig och fragar what they are up to, how they are doin o blablabla. Ganska knepigt att fa dem att stanna och sen annu svarare att overtyga dem om att signa up sig for Cancer Council, som ar den foreningen vi jobbar for heter! Storsta Cancer Charityn i NSW ar det, sa vi arbetar verkligen for nagot bra! Jag har ju haft halvpanne i dagarna pa om jag kommer klara jobbet eller inte. Samma oro har ju inte kara Soff haft, som fick 3 pers att skriva pa var forsta dag ute, vilket ar riktigt, riktigt bra! Men vi vet iochforsig alla redan att hon ar riktigt, riktigt bra, in fact varldens basta :)

Vad Sophie ocksa lyckades skaffa pa sig under en dag pa jobbet var sitt namn + kompisar pa IVY, som ar Sydneys storsta nattklubb och faktiskt en av varldens storsta! Dar gled vi latt in med Sophie pa topp bland alla brats, aldre och finkladda. Hoga klackar har vi heller inte tagit oss i kragen att inforskaffa oss an, men det gick bra anda och dar flangde vi runt bland alla andra coolingar, helt enkelt hur coola som helst. Senare delade vi upp oss, jag och Julia fortsatte pa dansrunda, vi var pa typ 4 olika stallen i Darling HArbour och traffade massa ADs vilekt var nice. Sophie och Lollo fortsatte till annu mer vipavdelning, poolen pa IVY, som Sophie fortsatte att fixa in sig pa, cool som hon e.
I fredagskvall hade vi aven vaaarldens myskrangkvall med massa choklad och kakor for Challe som fyllde 19! Grattis Grattis till henne, och en trevlig kvall blev det!

Julen firar vi i var lagenhet imorgon med Nina, Challe och Lollo! Berattar snarast om hur den blev och allt! Soff och jag jobbar imorgon pa dagen, har firar man ju jul den 25e. Men vi ska vara med vart supergang med Darren, Eve, France...och vi tva. Sa det kommer bli kul anda! Det ar ju anda inte samma sak som hemma pa langa vagar....
men vi klarar oss nog anda!

Mycket karlek till er alla, skriver snart igen! / Vendela







Vardag i sydney

Nu har vi varit i sydney i lite drygt en vecka och vi borjar fa koll pa staden och vara liv :)
Om en timme flyttar vi till var nya lagenhet pa george st dar vi nu kommer bo i tva manader. Aven jobb har lost sig. Jag dumpade den dar face2face marketing grejen och fick idag jobb pa en juicebar bara 5 minuter fran dar vi bor! Kanns lite mer som min typ av jobb, haha!

Annars i veckan har vi varit en del pa stranden, Bondi och idag var vi och tog oss en titt pa marboura. Jag gillar marboura mycket battre an bondi. Bondi kanns som lanzarote en vecka i december. Folk overallt och 200 surfare i vattnet som forsoker sig pa samma lilla vag. Eh, nej, da foredrar jag marboura dar stranden bade var storre och mer ode.

Jag och Sophie har varit som tva tanter de senaste dagarna, Vi har besokt fruktmarknader och utforskat chinatown. Igarkvall hade vi en helmysig kvall i darling harbour. Vi "strosade" (mammalouise-varning pa det, haha) omkring och sen satte vi oss och lyssnade pa christmas carols. Det var helt underbart, darling Harbour ar typ som vastra hamnen ganger 100 med alla sydneys hoga byggnader runt vattnet.

Na, nu gar snart bussen in till stan!
Livet har nere ar underbart! :)
see ya, dont wanna be ya, haha

puss/J

Kan man ha det battre?!

Heeej alla ni som sitter och myser nu i juletider!
Pallar inte skriva Great Ocean Road nu. ;) Jag hoppas ni ursaktar. Tankte overraska Jullan och Vendis med ett litet inlagg. Ar bara tvungen att beratta om varan underbara dag!

Efter nagra dagar har i Sydney da vi letat jobb och boende sa kom denna underbara dag da allting loste sig!
Vi har hittat ett rum som ligger mitt pa George Street som ar en av de storsta gatorna mitt i Sydney city. Vi tror verkligen att vi kommer att fa det men saken ar saker i morgon. I annat fall sa har vi en jattefin och stor lagenhet i Botany som star tom som vi kan ta, men det ar lite langre fran city och transporten till stranderna ar inte lika smidig.

Iaf sa har vi fatt jobb....ALLA TRE!! Vi ska aka runt i grupper, troligen inte samma, och fa folk att donera till valgorenhet! haha later inte det stralande. Vi far aka till massa olika platser i Sydney och verkligen ova spraket och dessutom lara oss saljknepen plus forstas..vi gor en god garning nu under julen. Antingen sa kommer vi arbeta for ett "stoppa cancer" foretag, amnesty eller ett foretag som hjalper de som kommit fel i samhallet! Haha, jag tycker faktiskt att det later jattebra, dessutom far vi ju vara ute hela dagarna och slipper food courtsen! Vi kommer ocksa att fa en betald utbildning pa tva dagar. Plus, att vi borjar inte forran om en och en halv vecka vilket innebar att vi i lugn och ro kan spana pa andra jobb utan att behova oroa oss!
Kalas!

Sydney city ar verkligen en haftig stad och det ar otroligt vackert med operahuset och bron och sant. Men staden ar sjukt busy och det ar kostymnissar som springer till bussar overrallt. Jag insag ganksa snabbt att det va nagot som fattades for att det aussielivet skulle vara som jag forestallt mig. Men...sa idag...hittade vi det som saknades...BEACHEN! Surfare, beachspelare, stora vagor etc. Helt otroligt! Det va verkligen underbart. och dessutom va det hur latt osm helst att ta sig till stranden. Kommer att hanga dar mycket vill jag lova! Bullen och Ballen va lite trakiga och ville inte bolla med mig..sa jag hittade en brasse som va riktigt duktig och nu bor vi stranden sa nu har jag en spelkompis som bor precis vid bondi som jag kan ringa nar jag tycker att mina underbara vanner tar det liiiiite for chill. :)

En sahar underbar dag kan man ju bara sluta pa ett satt och det ar med lite party. Ska springa och duscha nu sa de slipper vanta. Sen ska vi forfesta med manniskorna har pa hosetlet (helknasiga men roliga..de flesta ar fran england och nya zeeland. och pappa! hehe jag ar nu med i Kiwiklubben eftersom jag trots allt ar "Made in NZ" ps. fattar inte varfor ni inte kunde ploppa ut mig dar sa att jag fick medborgarskap och sant. hade varit bra juh.. ; ) ) och efter det ska vi in till Kings Cross och mota upp med nina, challe, louise och nagra till pa ett atalle som heter Worldbar och tydlingen ska vara ett av de roligaste stallena. Uppdatering pa det far komma senare (troligen inte av mig...mnen vem vet)

Njut nu riktigt av julmyset dar hemma. ska nog ta och koppa mig en chokladkalender for att fa lite julstamning.

Pussar och Kramar till er alla!
Sophie

GREAT OCEAN ROAD


I storstan!

Hi Mates!!
What ya up to?
Nu ar vi i Sydney och har e verkligen toppen! Vi bor pa varldens flumhotstel med massa wierdos men de e verkligen bara asball. Vi flyttar ut pa mandagmorgon och ska da bo i lagenhet. Exakt vart vet vi inte, men vi tittade pa en idag som ligger i Botany, ganska mycket soder...och den kan vi fa. Problemet e laget, en halvtimmes bussresa itll centrum. Asjobbigt juh :P Eller inte, sa de blir nog den. Jattefrasch lagenhet och stora ytor.
Vi letar jobb for fullt och de gar val sadar...vi har trots allt bara varit har i tre dagar, sa vi ska leta pa. Har traffat bade lollo, challe och nina under dagarna har och det har varit superkul! Pa andra sidan jorden liksom...hiii.
Hoppas ni hade en bra forsta advent, vi kollade pa en christmas parade mitt i stralande solsken. Sophie sken som ett litet barn pa nojesfalt, gulligt att se.
Moments var bl a nar vi sag operahuset och bron for forsta gangen med egna ogon, haftigt varre.
Lite kortknasigt inlagg, men det var en liten update harifran iaf. Kommer snart mer, kaaaanske av Sophie. Nar hon har borjat lagga av med sina undanflykter som att hennes agg kokar over och liknande. Ni kan kora en kommentarskampanj att hon skriver om great ocean innan det blir...mars.
Sydneykarlek / V

RSS 2.0