4 manader, halvvags

Idag firar vi 4 manader av var resa! Och det ar precis halva tiden ska ni veta. Och gosh vad tiden gatt fort...far hoppas att sista manaderna inte kommer ga lika fort (mmm ofta). For vill njuta sa mycket jag bara kan av tiden har!

Veckan i rAdelaide var en vecka att minnas! Vi fick vara med pa hela Tour Down Under, och jobbet har aldrig varit roligare! folk var trevliga, latta att stanna och manga sign ups fick vi veckan som gick. Mysiga bbqs pa kvallarna, stranden, nan utekvall och valdigt mycket umgas med varandra, bara vi i "ganget"! Darren (team leader fran Wales), Simon (muppet, helknas kille fran england) och Eve (jattegullig tysk tjej) har varit dem vi umgatts med konstant senaste veckorna och vi har alla kommit varandra valdigt nara. Nu aker Darren hem for att hans visum gar ut (men han kommer nog tillbaka snart pa sponser ship), Simon virrar runt och Eve har tagit nagra veckors ledigt bl a for att se Australian Open i Melbourne...

Och idag jobbade jag min sista dag som fundraiser. Och det kanns valdigt bra! Dessa sista veckorna har varit valdigt roliga. De veckorna jag jobbat i sydney har jag traffat och lart kanna manga nya backbackers, de flesta sa himla roliga och snalla! Och veckan i Adelaide var ocksa en upplevelse...sa kan inte vara annat an nojd, och kanns skont att lamna jobbet med en bra kansla, det kanns anda som jag har fatt ganska mycket enough. Lagom, som det sa fint heter pa svenska! Jobbet har gett mig otroligt mycket pa manga satt anda, jag har fatt se maaaanga platser runt om i Sydney och i New South Wales som jag annars inte hade fatt se och traffat sa otroligt mycket manga, roliga, knasiga, annorlunda, konstiga, spannade ja ALLT manniskor under jobbet....men ar trots allt i Aussie en ganska limitied amount of time, sa vill garna fa ut sa mycket som mojligt av den!

Sophie kommer stanna i nan vecka till, nasta vecka aker hon bl a pa travel trip till central coast med 3 tjejer! alice som vi kanner hemifran, Sanne en hollansk jatterolig tjej och charlotte en gullig tjej fran England. Sa hon kommer fa det valdigt bra med dem! Sen flyttar Soff till Manly ett tag och ska bo dar med Mia och en massa andra beachvolleyproffs och bara beacha och ha kul!

Jag och Julia daremot har bestmt oss for att vara helspontana och vi flyger till perth pa mandagmorgon! Helcrazy och valdigt roligt! Sa pa mandagkvall ska vi ha en vanlig mandagkvall pa Dean i Northbridge. Can't wait! Exakt vad vi ska gora har vi inte bestmt. Vi har bokat 2 natter pa ett hostel vi inte provat forr, sen ser vi om vi stannar o jobbar i perth, om vi reser langs kusten upp el ner eller kanske aker ut pa landet o jobbar lite! Vi tar det som de kommer som det heter! Ska bli jattespannde att gora nat nytt efter ett ganska inrutat sydneyliv nu i 2 manader!

Sa we'll keep you updated! Sophie, Julia o Nina har nu tagit jobbilen, som sophie ska anvanda i travel tripen nasta vecka, och rest ut till blue mountains! Jag joinar imorgon och ar dar over dagen! Det ar en grej man ska ha hunnit med innan man aker ifran sydneyomradet....annars ska vi bara fa ut sa mycket som mojligt av sista dagarna i Sydney!

Sista veckan nu har gatt vaaaaldigt fort. Vara locations med jobb var Coogee, Manly, Bondi och Chatswood. De basta stranderna, riktiga dromlagen att jobba (tyvarr for manga backpackers for signups, men riktigt roliga stallen att va pa och besoka iaf!) Julia slutade pa Boost i torsdags. Hon fick bara jobba en fjuttig dag denna veckan, boostie e riktigt taskiga mot henne. Sa vi startar pa nytt i vast! Vi ser hur lange de varar iallafall...annars kan man ju bara sattsa sig pa ett nytt plan for nan hundralapp och borja om dar. Ahhhh ar det inte nice, jag alskar livet.

Puss pa er! / Vendela

Tour Down Under

Heeeey alla!

En liten snabb halsning fran Adelaide kommer har :)
Lovar att skriva en laaaaaaaaaang uppdatering sen tillbaka en Sydney, da vi kommer ha var sista vecka i varan lagenhet pa George Street. Vilket kanns bade bra och daligt, det ar lite som att lamna vart hem...lagenheten pa Georgan har trots allt varit vart hemma de senaste tva manaderna, och det ar ju alltid med blandade kanslor man bryter upp. Julia ar kvar i siddan och saknar oss som in i, och japps...vi saknar henne me! Massvis! Vi ar tillbaka pa sondag dock.
Veckan har i Addan har gatt valdigt fort med mycket jobb men ocksa mycket umgas med alla i stora gruppen, bade vart team och 5 andra. Sa sammanlagt har vi varit 12 fran foretaget har i veckan.
Valdigt haftigt att fa varit med om Tour Down Under som ju ar ett jatteevent om man e bikingfantast (synd att vi inte ar, for vi har hangt pa omradet hela veckan) Riktigt snygg outfir har vi vandrat runt i, illgula langarmade trojor, jeans (i 40 graders varme) och bla fiskmossor med "Cancer Coucil" all over alltihop! Sjalv skojar jag till det med att jag ar swedish och jobbar pa ikea. Gult...blatt, ja ni fattar, man ser verkligen ut som en riktig ikeaperson, bilder kommer!
Sa det har varit en handelserik vecka, meeeen, ska bli skont att komma hem! Sarskilt for att traffa var alskade Julia, som vi saknar dig! Det ar inte latt att vara ifran varandra nar vi numera ar ihoplimmade, som ni kanske forstatt.
Hoppas att allt ar bra med er dar hemma!

Love / V

GRATTIS VAR UNDERBARING!



Varldens storsta GRATTIS till var varldens BASTA SOPHIE pa hennes stoooooooooooooora dag. 20 ar!
Tank att inte vara tonaring langre, nu borjar vi bli sa stora sa stora!

Att fira Soff i Adelaide en sondag var inte det enklaste, plus att vi jobbade i princip hela dagen, fram till 10 pa kvallen. Och vi (jag) var extremt valdigt trotta efter flyg, mote, jobb. Men teamet gick iallafall ut och at och vi skalade i lite bubbel. Men jag och julle lovar att fira stort back in tha big town!

Vi alskar dig Sophie och Grattis Grattis Grattis!

Mitten av januari

Jag och Julia pratade lite om detta idag...sen nar blev det mitten pa januari? Jag har sagt de forr (ja, typ forra inlagget) och jag sager det igen; vart tar var tid vagen? Aaaahhh man vill bara passa pa och njuta sa mycket som mojligt sa laaange det varar!

Imorse vaknade jag upp med varsta angesten! Jag ville verkligen inte ga till jobb och det borjade verkligen inte bra, det var helt enkelt inte min dag! Jag glommer mina alskade bananer i kylskapet, sen ar jag pavag och ringa och sjukanmala mig pavag till taget, jag ville verkligen inte. Sen trycker jag anda ut biljett och tanker, nu ar det ingen atervando. Det var tajt med tid till taget gick, jag skulle ut anda till liverpool, drygt en timme bort typ...och de tagen gar inte sa ofta. Sa springer jag till plattform 19, taget skulle ga darifran. Ett tag star dar, sa jag springer pa, dorrarna stangs, taget rullar, jag tittar mig omkring...och inte en manniska pa taget!!! Jag tittar ut pa skyltarna och ser att mitt tag ska ga om 2 minuter och jag bara Whaaat?! Hur kunde det handa liksom, for innan jag tryckte ut biljett var det bara 4 minuter kvar. Far panik, tror taget ska in pa nan slutstation. Eller kora mig anda ner till Melbourne eller nagot. In pa ett tankstalle, jaaa...whatever liksom. Jag ringer julle i varsta panik och vet inte vad jag ska ta mig till, sitter fast pa ett tag som ska jag-vet-inte-vart, borjar bola for att dethar inte ar min dag, ville inte ens till jobbet! Ingen frulle hade jag heller fatt i mig. Lyckas komma av taget pa Redfern (har fortfarande inte fattat vad det ar for tag), lyckas ta mig till ett tag som aker till Liverpool, men har 20 stopp pa vagen. Inser att jag kommer bli sen (da gick jag anda hemifran 2 timmar tidigare, men goood marginal vill saga). Sitter pa taget, ringer julia, har inte lika mycket panik, men vill fortfarande inte till jobbet. Hon sager att hon saknar mig, att jag ska komma hem. funderar pa att hoppas av men anda; naaa, nu sitter jag pa ratt tag o allt. Sen tar det en evighet, sen kommer en station dar taget star still i ett par minuter och jag sitter och trostar mig med deltalatar pa hog volym. Helt plotsligt rullar taget tillbaka norr och jag bara; What?! Hoppar av pa nasta. Nej tydligen skulle jag bytt till buss pa forra stationen, sa far ta ett tag tillbaka igen, ringer min team leader o sager att jag kommer nog komma lite sen har ja.

Men seeeeeeeeeeeeeen horrni! Traffar jag pa en jattegullig tjej fran england, som ar i min grupp denna veckan, vi aker till Liverpool tillsammans och tydligen var manga fler forsenade. Vi jobbar och jag inser att banne mig, det ar ju faktiskt inte sa farligt, vad har jag gnallt over hela morgonen?! Traffar pa en kille som trodde att cancer utvecklas psykiskt "hjarnan ar starkare an man tror, tror man att man ska fa cancer, kommer man fa det" och han menade pa att folk som pensionerar sig for tidigt, dor tidigare for att deras hjarnor inte stimuleras tillrackligt. Jag som tankte borja kurser, lara mig fler sprak och resa massvis nar jag blir pensis, tjiii pa den hoho! Jag traffade en oljemalare som kom med en hel trave jattevackra tavlor som han borjade visa mig och helt plotsligt blev det stor tavelforsaljning mitt i gatan, varsta stohej! Tva smatjejer kom med sina kaninungar och det var forsta gangen jag holl en kanin sen min egen dog, gud vad dem ar sota assa! Blev jatteglad och en gubbe som jag fatt jobba i samma grupp som denna veckan (en 50aringar bland alla oss ungdomar, vad gor han ens dar? riktig besserwisser som gor urdaliga pitchar men jaja, du ska jag inte vara san, han e sakert jattesnall), ja han blev iaf sur pa mig for att jag klappade en kaninunge i 2 minuter. Men inte forstorde det mitt humor som bara blev battre och battre och sen kom det basta, fick fick sluta 1,5 timme tidigare for att de va helg! Inga sign ups denna dan, men sa himla glad for det ar jag anda, sa det spelar absolut ingen roll!
Det jag ville saga med dennalilla historien ar att; ja, visst, man mar ju inte ALLTID toppen for att man befinner sig i dromlandet, men det man mar daligt av gor man inte 1/5 sa stor deal av vad man gor av sina "problem" dar hemma. Alltsa mar man bra i princip mest hela tiden, vilket ar heeeeeelt underbart! Nej vi njuter och har det hur skont som helst och vi ar allt som oftast valdigt glada!

Sophie jobbar pa i Adelaide, hon borjar bli lite smasjuk, men det gar valdigt bra for henne, som vanligt! Sen fylelr var alskade ar pa sondag ocksa, wiie! 20 och allt, nu borjar vi bli stora pa riktigt har!
Byron och coffs forra veckan var underbart bra! Byron kan sammanfattas med; sol, bad, sandslottstavling bland 10 andra grupper som vi vann!! Beachvolleyturnering, som jag ocksa var med i, believe it or not, som vi gick ganska langt i! Festa hela natten lang, sova pa stranden pa dag...och nagon timmei en swag pa en pickuptruck ocksa, haha sa himla roligt, bilder pa det kommer pa fejjan snart!

Maste vidare, snart e de ut och dansis som galler, for det ar heeeeeeeeeeeeelg! Det gillar vi!

Ha det finfint, uppdaterar er snart igen / Vendela


Livet pa George Street

Hej igen!

Som lovat ska jag nu vara extremt valdigt duktig och uppdatera er alla dar hemma om livet har nere i Australien och vara planer for narmsta tiden, hur vi lever, vad vi gor osv osv. Later spannade va? Tycker faktiskt det ar valdigt vart att dela med sig av till alla de som inte far regelbundna telefonsamtal av oss (japp det ar er jag menar mamma o pappa, som jag numera pratar med ca varannan dag...jag har blivit en riktig hemmamysis och jag alskar att prata med min familj. dem blir sa otroligt glada varje gang jag ringer, forutom mojligtvis da jag rakar vacka dem vid 7 pa morgonen pa helgerna for att det ar kvall har...oopsie, forlat, men da bara mumlar de nat i somnen och jag ringer ett par timmar senare. mycket karlek till min familj som jag saknar otroligt mycket och nu gar val alla och tror att jag langtar hem en massa men NEJ, tanka sig sa ar inte fallet. jag trivs och vill inte alls hem, man saknar ett fatal manniskor dar hemma, men man langtar absolut inte hem. dar ligger skillnaden!)

Iallafall sa ar jag nu tillbaka i Sydneylivet. Sophie akte till Adelaide tidigt imorse med jobb. Anledningen att jag inte akte med till Adelaide nu forsta veckan var framfor allt deltakonserten, for trodde vi skulle flyga ut en sondag. Men sa blev det inte, men sen var jag anda nojd med att vara hemma i Sydney en vecka sa bestamde mig for att anda inte folja med forsta veckan, ett beslut jag ar mycket nojd med! Sydneylivet borjar namligen narma sig sitt slut, iallafall for mig och Julia. Vi har bestamt oss for att resa harifran den 1 februari. Antagligen kommer vi att kopa oss en bil och packa in vara saker i och sen leva camping/hostelliv ostkusten upp. Later inte daligt va? Vi har nystart idag jag och Julia! Mandag, 12 (turnummer pa olika satt), 3 veckor kvar har endast, inkop av nya solbrills, armand som lyser i morkret och spontanitet pa hog nivve! Alltsa borjar vi lite om pa nytt och iom att jag aker till Adelaide om en vecka har vi endast 2 veckor kvar i storstan tillsammans! Sa nu maste vi verkligen ta till vara pa tiden har som man annars inte gor pa samma satt nar man borjar komma in i "vardagsliv". Sen nar vi borjar resa vill vi ha kanslan av friheeet och darfor inte planera ett skvatt. Vi kor, ser oss omkring, stananr dar vi trivs, aker vidare precis nar vi vill, kanske borjar jobba nanstans pa vagen...ja ta det som det kommer helt enkelt.
Tanken ar att Sophie sen ska komma ikapp nanstans runt Brisbane och fortsatta bila upp med oss, sa mysis. Tanken att Sophie ska vara ifran oss i flera veckor ar ganska skrammande. Vi ar mer eller mindre ihopklistrade, som bekant, alla 3 nu. Vi alla 3 hade stora problem med att lamna Julle i Sydney forra veckan (och okej, det var ocksa varldens storsta anledning till att inte folja med till Addan forsta veckan, att slippa vara ifran julia tre veckor i rad) och det blev samtal med our love ca 5 ggr per dag och de andra i gruppen tyckte vi var helknappa till slut som inte fattade hur vi kunde prata sa mycket med var kompis kvar i Sydney, vi skulle ju se henne om ett par dagar. Men har man sett varandra varje dag, i princip dygnet runt de senaste tre manderna ar det val klart man kanner sa!! Imorgon ar forsta dagen pa hela denna tid jag inte kommer att se Sophie pa, menmen, vi har redan pratat 2 ggr idag och jag sag henne imorse, sa vi ska nog klara dethar. Men ni fattar grejen sen nar jag och Julia borjar ta oss upp sjalva?! Det kommer kannas sa konstigt och inte riktigt ratt...det borde ju vara vi tre. Men vi har pratat om det och alla ar inne pa 2009 style (eller egentligen en style som vi kort med hela tiden) att man ska gora precis det som kanns ratt for en for tillfallet, och kanns det inte ratt far man gora nagot at saken. Julia har varit trott pa Sydney senaste manaden, jag trivs inte sa mycket pa jobb och vill borja resa vidare, kanner att vi trampar lite pa samma stalle medan Sophie trivs valdigt bra pa jobb och har Manly Beach och massa beachsplande och beachkompisar, som Kalles syster Mia, som kommit ner nu! Da ar det klart hon ska stanna...men vi 2 borja resa vidare liksom! Kontraktet pa lagenheten gar ut just den 1 februari, sa det blir perfekt for oss att borja resa da! Sa det ar laget pa den fronten.

Men assa horrni...Deltaaaaa igar. Ingen kan nog forsta hur grymt talented och entertaining hon ar. Delta Goodrem spelar och skriver sina egna latar och det ar verkligen latar om allt i livet, inte bara karlek som 99% av alla andra varldens latar. De har alla en sa otroligt bra mening och betydelse och dem ar sa fina och bra...och sa har jag tyckt under hela hogstadiet/gymnasiet och sa kommer massa fina minnen tillbaka...och sa blir allt uppspelat live dar hon sjunger, spelar piano (ahh har aldrig hort nagot sa bra), showar och bara ar allmant overbra. Nya versioner pa alla latar och hon gor det sa speciellt. Ja, ni fattar ju, jag kan itne alls forklara detta for er, men Deltas musik betyder sa otroligt mycket for mig och det ar i princip de anda latarna i hela varlden jag kan lyssna pa repeat 1000 ggr i rad (nej, jag skojjar inte) och anda fortfarande tycka att dem ar bast. Liitet minus var att hon inte spelade mina 2 favvolatar, men man kan ju inte fa allt. Hela showen var i State Theatre har i Sydney vilken, precis som Peter kommenterade, ligger bara nagra kvarter harifran centralen. En tvargata till Georgan, dar manga shower, upptraden, teatrar osv spelas upp. Sa bara att fa komma till State var en upplevelse i sig! Det var ju sjalvklart helforbjudet att fota, filma osv, horde rykten om att det ar grejer dar inne for miljontals dollar folk skulle kunna gora kopier pa eller nat sant knappt...kan ocksa vara vykorten de saljer, sa att man sjalv inte far ta bilder, jag vet inte. Lite tontig regel, men allt var helt golden, fint, pampigt och statligt. Kandes lyxigt, och jag gick dit i fin sommarklanning och flipflops. Satt och lyxade mig i nagra guldstolar med mitt Deltaprogram som jag spenderade mina sista pengar pa (oops, fick ta ut pengar frna mitt gamla konto igen, det hjalper inte att jobba assa haha)...eftersom jag ju var helt ensam eftersom mina tva basta vanner inte kunna offra sig denna kvall. Menmen, jag forstar dem, sa istallet gick jag och skaffade mig nya Deltakompisar som jag ju aldrig haft innan...helfestligt att kunna prata delta med riktiga aussies. Hennes boooyfriend Brian McFadden (gammal westlifekille) var ocksa med och splade och sjong lite, sa na...valrdens upplevelse som saklart tog slut pa en sek kandes det som. Jag hade kunnat sitta dar i mer an de nastan 3 timmarna showen varade. Minnesvart och bra, varldens basta fodelsedagspresse fran mami och papi. Me love.

Sa denna veckan ar alltsa jag och Julia ensamna i Sydney och i var lagenhet pa George Street. Ja, helt ensamma ar vi ju nu inte. Vi har Danne (daniel), en sydkorean som jobbar pa 24h internetstalle under donkis (har jag sitter for tillfallet). Varje gang han jobbar far jag extra tid, det ar ju snallt av honom! Sen har vi hans tjej, Gift, som pluggar. Hon e thai och jattegullig och snall och alskar ikea over allt annat. Vi har lovat att kopa kottbullar och singoalla till henne om vi aker dit snart igen och hon brukar peka i katalogen och visa alla henens ikeamobler. Sen gar hon alltid runt och skrattar och sager "oouuuh, strange food" at det mesta vi lagar. Men konstigt egentligen om julia stoppar in en tallrik med havregrynsgrot i frysen? Klart hon undrar! Sen har vi Sa, aven hon thai, som jobbar mest hela tiden. undrar egetnligen vad for liv hon har, hon e i prinsip aldrig hemma och e hon hemma sa kakar hon en majskolv, sen tar hon sin plasthink och mopp och gar vidare till nasta jobb. Satt verkligen o tankte pa det idag, vad gnaller jag for egentligen. Jag har ett himla bra jobb, och aven om jag inte alltid tycker om det sa ar det bra lon...och OM jag nu i varsta fall itne alls vill, sa kan jag ju bara sluta. Stackars Sa maste arbeta for att fa livet att ga runt liksom. Sen har vi Sas fastman, agaren av lagenheten. Ja, jag vet inte vad han heter faktiskt, han kan minst engelska, i princip ingenting...sitter o kollar o laddar ner massa asiatfilmer som finns i utbranda versioner. Vi har dock lyckats vaska fram nagra engelska filmer i hans filmlada, luckily!
Sen har vi vart eget rum, med var stora garderob, med stora spegelskjutdorrar, nice! En stor madrass pa golvet, en lagre typ dar jag och sophie ligger och skedar. Sen en lite mindre och tjockare madrass precis bredvid var, dar julia ligger och kingar sig och jaa...da kan man ju undra varfor just julle fatt den, och jaa, det undrar jag med. Fragade henne haromdagen varfor just hon hade princess bed och da kom hon med den fattigaste av anlendingarna att "jag har ju fatt de daliga sangarna pa alla hostel vi bott pa". Ja, det lat ju bra, men egentligen mear julia de forsta 5 dagarna pa vart forsta hostel, bettan i perth, nar hon fick top och jag o sophie fick tva undersangar. Sa det haller inte, hahaaa julle. Nej men helt arligt talat sa e de ingen fara alls med det, ville bara forklara hur fint och bra vi har det i vart rum och julia far saklart garna ha den lite tjockare sangen, jag och Sophie har det sa mysigt ihop sa, mwihi. Lite ensamt nu denna veckan blir de, for forra veckan sov hon o jag tillsammans i baddsoffan i var husvagnsliknande sak, i Coffs Harbour!
Sen har vi da var egen toa och dusch och kok/vardagsrum delar vi med dem andra.
Huset ar valdigt fint och lite lyxkansla pa det hela. Vi maste ha nykel for att komma in i byggnaden, komma in i hissen, komma in pa vaningen, komma in i lagenhet och komma in i vart rum. Ja ni forstar sakerheten! Valdigt tryggt, skont och bra!

Sen har vi Coles, ca 5 minuter fran huset, vart narlivs. Frukt och gronsaker inhandlas pa Paddy's market, precis runt hornan tors-son. Vi har centralen precis vid oss, och viktigast av allt, Side bar mittemot oss. Riktig backpackerklubb men valdigt bra om man vill ha en timmes traningspass en tisdagskvall liksom.
Nina och challe bor runt husknuten och dem hors vi med allt som oftast och traffas nastan varje dag. Jattemys och kul att ha dem har! Lollo bor runt andra husknuten och henne hanger vi ocksa med! Att ha centralen sa nara ar huuur bra som helst med att ta sig till...allt! Alla beachar, tagstationer man kan tankas aka till o sa!

Oj, nu tog min internettid helt plotsligt slut ser jag. synd att Danne inte jobbar...meeenmen haha. Jag och Julia ska nog ta oss en svang om side anda, sa maste hem! Uppdaterar snart om livet pa Georgan 2!

Puss och kram / Vendela

2009


Hej allihopa!
Nu e vi redan inne i 2009 och tiden bara springer ivag. Man blir nastan lite radd over att tanka hur fort det gar och att det kanns som att vi knappt borjat, anda e vi halvvags snart och man vill liksom absolut inte hem an.
Jag och Sophie har varit i Byron och Coffs Harbour denna veckan med vart jobb, vilket har varit en upplevelse i sig! Soff ar verkligen grymt duktig pa jobbet, vilket ju far mig att framsta som annu samre an jag egentligen ar sa jag kanner mig verkligen riktigt dalig menmen. Har man varldens duktigaste och basta van far man val sta ut, ar sa glad for hennes skull...medan jag och Julia borjar langta oss bort fran Sydney och vill borja resa ostkusten!
Jag hinner tyvarr inte uppdatera sa mycket mer nu far jag ska LADDA FOR DELTA!
Ikvall ska jag se min absoluta favvoartist sen 6 ar tillbaka da hon slappte sin forsta skiva och nu ska jag fa se henne live vilket har varit en drom laaaaange. Vi lever redan drommen och sa far man uppleva en drom i drommen, ja nu fattar sa bra det e.
Men jag ska ta och borja skapra mig med detta med bloggandet och uppdatera mera! Sa nu ska fa se lite andringar pa bloggfronten den narmsta tiden, jag lovar!
Ha det finfint, for det ska jag ha...nu e de inte manga timmar kvar. Love / V

RSS 2.0