Sydney imorgon!

Sista dagen i Mildura...och vart forsvann veckan?
Vi vet inte!
Det har varit sa harligt och underbart, verkligen en paus fran hostel och outback. Vi har tvattmaskin och torktumlare, vi har tennisplaner, ett stort schackspel, flera pooler, ett djungelpoolomrade, jacuzzi, bubblor, basketplan, gym, spelrum, tva harliga sovrum och tva harliga soffor...liksom varit eget place.
Vi hade latt kunnat tanka oss att bo sa tillsammans i framtiden. Tva sovrum, tva badrum, ett stort vardagsrum och kok i ett. Sa vi har gatt upp sent, kanske promenerat in till stan, eller bara chillat vid poolen, spelat minigolf, kollat massa pa film och tv och sooovit. Och helt plotsligt var veckan over.
Imorgon aker vi till sydney, 16 timmars resa bade buss och tag. Kanon! Men vi ar vana :)
Vi laser mycket bocker, och t.o.m var JULLAN har borjat lasa, DE ni. Vad mildura och langa bussresor kan gora!
Nu har vara svenska tagit slut, sa nu ska vi borja med engelska. Hur skillat e inte de? Sjalv pluggar jag lite english stuff ocksa. Se hur duktiga vi e har nere.
Superfint vader har de ocksa varit hela veckan, idag e de dock lite regn...men lika glada for de e vi!
Hoppas ni e de me, pusspusspuss / Vendela


mildura

Hej pa er alla dar hemma i vintermorkret!

 Nu ar vi pa plats i mildura, pensionarernas stad nr1! haha, helfestligt. Pa tv gor man reklam for olika campingplatser och rulatorer (det finns tom en rulatorbutik i stan, sjuuukt manga olika modeller och sorter!). Overallt i stan syns bara
70+are och trafiken har ar anpassad sa att man har lite extra tid pa sig att ga over gatan.
Na, men det ar en mysig stad faktiskt. eller nja, den paminner mycket om en liten usa-stad. Platt och langa avstand. Vi holl pa att do igar nar vi skulle ga hem med vara matkassar!
Vi kom hit i lordags och har sendan dess bara kollat pa tv, badat bubbelbad och tvattat, vi har egen tvattmaskin gott folk! halleluja!

Aven om vi nu bor pa lyxhotell och lever lyxliv sa finns det en hel del "daliga" saker i vara annars fantastiska liv:
1. FLUGOR! - dessa flugor...jag ar val den som ar mest irriterad pa de och som stors mest. det kryllar av flugr overallt. De ar sjukt sloa och det hjalper inte att vifta bort de. de satter sig i oronen, pa ogonlocken, surrar runt en som f-n. De kommer fram med varmen och det gor ju inte att man blir mindre lattirriterad...! Varst var the olgas/uluru
2. MAGPIES! - en jakla fagel som later som en skrikande 5-aring. Dessa vacktes vi av varje morgon i perth! Fattar inte hur det kan vara stolta over dessa faglarna.
3. Trafikljusen - fotgangare ar tycdligtn inte sa prioriterade i detta land. har man ingen bil sa klara man sig inte, det har vi ju markt. Att ga over gatan ar inte det lattaste. Det ar gront i 3 sek, skojjar inte.. vi har raknat, sen borjar en rodgubbe blinka for att man ska skynda sig over...
4. Moodswings - Vi har kommit pa att AD ar valdigt lattirriterade och upp och ner i humoret. De kan borja skamta och dra ett skamt hur langt som helst, men nar det nar en viss punkt blir tander de till och bli ASsura och bara gar darifran for att undvika att "hit my head in the brick wall"
4. Havregryn - egentligen backpackerns basta van for det kan varieras pa 1000tals olika satt. Mycket vatten. Lite vatten. Lite salt. Mycket salt. Naturell. Hallonsylt, Applemos. Kanel. Mjolk. Farska apple. Mosad banan. ja, ni fattar..
men efter snart tva mander i aussi borjar man bli lite trott...

Innan vi kom hit  akte vi "the great ocean road" mellan adelaide och melbourne som sophie ska beratta lite mer om i nasta inlagg, haha...

puss /J

Barossa Valley

Hellu,
idag har vi varit pa heldagsutflykt i Barossa Valley, en riktigt trevlig upplevelse.
Det var sovmorgon, vi behovde faktiskt inte stiga upp forran vid 7. Vid atta kom en riktigt trevlig prick fran Groovy Grape och hamtade upp oss pa hostelet och sedan bar det av osterut. I vanen satt redan nagra av vara buddies fran langresan sa vi satt och skrattade och hade det kul ihop. Min favvo ar latt Haidie, en riktigt sot Hong Kongare som sager sa lustiga kommentarer hela tiden att man bara skrattar gang pa gang pa gang. Kanske mest sattet hon sager saker pa som; thrii tooo oune CHIIISE, varje gang hon ska ta bild. Henne kommer jag sakna!

Forsta stoppet var en liten stad dar varldens storsta gunghast finns...det ar ett stalle de tillverkar och saljer otroligt mycket leksaker pa. Det fanns aven en djurdel med pratande papegojor och kangurusar, valdans trevligt! Sedan korde vi en liten stund till och kom till the Whispering Wall. Sophie och Julia stod sakert over 100 meter fran mig och anda kunde jag hora deras viskande langs den stora vaggen. Haftigt och sa var aven det checkat pa listan.

Sedan kom vi da fram till vart forsta vinstopp, vinanlaggningen Orlando Interpretive Centre/Jacob's Creek. (Orlandoforetaget ager flera av vingardarna och driver olika tillverkningar bl a Jacob's Creek da). Dar hade dem ett stooort visitor centre dar vi fick lara oss mer om grundandet, viner blabla och sedan kom vinprovningen. Man fick prova ca 6 olika viner pa varje stalle och just pa Jabob's fick man prova 2 vita, 2 ros'e och 2 roda. Sophie ar ju latt den som tar detta mest seriost med sina vinprovningsforaldrar kanske, men hon skulle borja analysera smaken och grejer...jag fattade noll haha. Jag och jullan skamtade mest bara om vilken fanta det hade varit godast att blanda ut vinerna med. Nej okej nu overdriver jag men Sophie ar trots allt den som varit pa vinmassa och sant i Belgien med Nina sa hon hade trots allt visst forsprang. Det lag i en helt underbar miljo iallafall och vadret var fint sa livet kandes allmant underbart sa som det oftast gor har.

Nasta stalle var en liten mindre vingard vid namn Vine Crest Valley. Detta var latt favvostallet, de tva tjejerna som presenterade foretagets viner och holl i sjalva vinprovningen var mer dragna an de redan smalulliga askadarna. De drog skamt pa skamt sa alla bara skrattade och hade det asball, sa redan da var jag helnojd med dagen. Jag som trott det skulle bli forelasningslanga langa, superseriosa turer med bara massa oooverseriosa gamlingar men icke. Har skamtade man och hade sig, det ar Australien det.

Vid detta laget hade de flesta fatt i sig en del vin, sjalv kunde moi, medicinvendi, inte dricka nat, men jag hade det valdans kul anda. Haidie kom och berattade exakt hur matt hennes mage kande sig o visade massa fina bilder i sin kamera och Sophie&Julia borjade lala om att bestalla hem en massa flaskor av nagot rose som tydligen var suupergott. Haha fast det var faktiskt inte sa farligt, sefter tredje vingarden, Richmond Grove var det lunch och alla nyktrade till igen. Vi smakade kanguru for forsta gangen, storstor BBQ var det! Jullbull fick fisk och var nojd och glad, soff och jag tyckte mest kangisen var seg men ok. Sista vingarden hette Bethany Winery och lag uppe pa en kulle. Helt underbar utsikt over flat och ater falt med dessa druvtrad. Harlig miljo att se och uppleva...

Vi avslutade dagen med ett stopp i Barossa Valleys "stad" Tanunda och sen tog var micpratande, skamtande chauffor oss tillbaka till Adelaide dar vi gick pa stan och kollade in lite sevardheter innan vi promenerade tillbaka till vart 109. Gullegull pa vart hostel assa, det rekommenderas verkligen nar man kommer till Adelaide! Superfint, frascht, mysigt (max 40 gaster), bra kok, o gratis internet, massa bocker att lasa...typ som ett eget bibliotek. Jatteharligt! Men en ur i Barossa Valley skulle vi alla absolut rekommendera till  folk som kommer hit, det far man inte missa.

Synd att vi ska aka harifran redan imorgon, men det ska vi iallafall. Adelaide ("kyrkornas stad") ar den staden i Australien vi har hort overlagset mest "oh really don't go there" om. Vi har hort allt fran urtrakigt till att folk ar jatteotrevliga. Det lilla vi har sett av Adelaide ar dock trevligt och vi lamnar med en bra bild. Vi kan halla med om att det antagligen inte ar varldens party har och overmycket att gora och se. Men jag menar, det finns det inte i Malmo heller. Centrum ar jattebra uppbyggt och otroligt mysigt att ga i, sarskilt nu med alla juldekorationer och jullatar som spelas! Sa ingen semesterstad, mer weekend om man anda befinner sig i Aussie. Elelr att verkligen ha ett mission har, som att plugga eller jobba...da kan det nog vara trevligt!

Kvallen har tillbringats i sangen (Sophie med de rodsrangda ogonen, herregud vad tjejen var trott har nastan aldrig sett henne sa gulleplutt pa henne) och inne pa Julias harsalong dvs tois. Jag och Julia gick losa pa blond farg sa nu ser vi inte riktigt kloka ut...helfestligt! (ahh, jag alskar det uttrycket)

Imorgon ar det upp tidigt som galler (igen), vi ska namligen ut pa the Great Oceanroadtripen, vagen mellan Adelaide och Melbourne som ska vara helt fantastisk aven den! Inga swags nu, utan vi ska sova i stugor. Kalla oss mangsidiga, javisst! Och nu ar det mindre an 2 manader till jag ska kolla pa Delta live i Sydney...ahhh de ni! Sjukt att man ska behova langta efter grejer nar man gor grejer man annars kan langta ihjal sig till, hela tiden!

Ha det fint, vi hor av oss i Melbourne igen / V

Fran Perth



En bild pa oss tre fran vart kara Perth for er som fortfarande inte skaffat fejjan (verkar inte vara manga, men anda :)
Kommer fler fran var langa tour snart, puss&kram /
Sophie Julia o Vendela

Min lardom av de aldre

Assa jag ar helt fascinerad over tva saker just nu.
Ett; gratis internet. (igen!) Ni forstar inte vilken lyx detta kanns efter att spenderat hundralappar pa onodiga internetkostnader. Sarskilt pa hostelen dar det brukar vara extra dyrt. Jag ar bara helt enkelt tvungen att skriva ett inlagg till!
Tva; Aussiefolkets alltid lika valdiga gastvanlighet. Vart hostel har i Adelaide ar varldens mysigaste och det ar ett aldre par som driver det. Tidigare ikvall blev mannen helt involverad i vara buss- o tagplaner for att ta oss till Sydney men han sa att han tyvarr var tvungen att ga efter ett tag, men vi fick garna satta oss framfor datorn o fortsatta. Datorn i receptionen! Sa har sitter jag bakom skrivare, kassaapparat, papper och grejer och det anda han bad mig var att stanga av datorn, skrivaren och att slacka lampan da jag ska ga. Sa nu halsar jag pa folk som springer in och ut, vissa fragar om jag ar ny pa jobbet. Assa ett santhar jobb skulle passa mig utmarkt...sitta och knappa lite pa en dator och halsa pa massa RDs (Random Dudes ar forkortningen denna gangen).

Aja, nu var det ju detta med lardomar. Jullan har lart sig att bli bundis med sin keps som Tompa alltid tjatat om och Soff laser kartor och ar involverad i sant planerande for fulla muggar.
Sjalv maste jag saga betydelsen av att titta ut genom rutan vid att kora langa strackor. Nar jag och Victoria var mindre och familjen bilade genom Europa pa somrarna var vi alltid sa latt otroligt uttrakade och det kan jag faktiskt bli an idag, aven om man uppskattar att titta ut genom rutan mer o mer. Mamma sa alltid at oss at, bra att vi ar uttrakade da kan vi titta ut. Sa tyckte vi ju inte alls da, men man lar sig uppskatta omgivningar och ta vara pa dotider... Det kan lata tontigt, men for mig ar det sa. Man forstar vardet av detta mer ocksa genom att man ser nagot sa otroligt haftigt och annorlunda som Australien ocksa saklart...men da har man iallafall nagot att jamfora samma gamla Europa med. Nu kan jag titta ut i timmar och verkligen tycka att det ar lika givande eller vad man ska saga. Saknar dock dig Victoria vid min sida.
Cheesy Vendela pa den, kram pa er.

The Red Centre

Hallaaa dar!
Jag forstar att ni undrat, funderat, varit lite oroliga och tankt massor pa oss...
...men vi lever och vi ar nu framme i Adelaide!
Tank vad man kan hinna runt Australien pa en vecka. Ska forsoka beskriva en otroligt handelserik vecka sa bra jag bara kan.

Forst av allt dock hade jag namnsdag forra lordagen, 8/11. GOOD JOB alla som kom ihag, och tack for alla fina grattis. Vi avslutade Perth med home party hos Google i receptionen vilket var en helfestlig upplevelse, verkligen och vi hann aven med en svang pa vart kara Dean som vi kommer sakna, sarskilt mandagkvallarna. Yeeeah, okej sa nu kommer historien om en sjukt intensiv vecka da vi lamnade Perth efter tre veckor och gav oss till oknen i mitten av hela Australien for att se en chokladtryffel, Homer Simpson, opaler och en del aboriginer.

Allt borjade med att vi flog fran vart alskade Perthan till Alice Springs i sondags (9e nov) och redan pa flygplanet har vi ett moment da jag helt random sitter och kollar ut genom rutan och helt plotsligt borjar jag banka pa Sophie; kolla, kolla ut, ar det inte...? Just da borjar piloten prata ; and everyone on the right side can now see Ayer's Rock. Sa dar satt vi och fick se vart stora mal i mitten av Australien ovanifran. Alltsa redan under flygresan. Dar sparade vi direkt in 400 dollar pa vad en helikoptertur ungefar kostar, verkligen great juh!

Val framme i Alice Springs promenerade vi in pa flygplatsen och kollade upp pa tv-skarmarna. Det anda som stod dar var ARRIVALS PERTH 16.35. DEPARTURES DARWIN 17.05. Samma plan som vi kommit med som skulle vidare till Darwin sen, ja det var verkligen busy life pa flygplatsen. Vara vaskor hade redan borjat rulla ut, sa det var smidigt. Vi blev upphamtade pa flygplatsen med var hostelbuss, Haven hostel, 5min gangavstand till Alice Springs centrum. Ett valdigt frascht och fint hostel, helt nyrenoverat med pool och Monty som maskot. Monty ar en helacklig orm som Sophie och Julia sprang runt och holl och fotades med medan jag holl pa att flippa ut MEN jag holl faktiskt honom sjalv i ca 10 sek en gang. Fy for!
Japp sa forsta kvallen tittade vi pa vacker solnedgang uppe pa en kulle sedan gick vi och handlade i en mataffar. Ett tu tre sa hade vi i princip gatt runt i hela Alice Springs. Stallet ar inte stort inte och mest gar dar runt en massa ABs (aboriginer). Det var en dag dagen efter ocksa dar vi skulle "inandas" staden som Sophie sa fint sager. Sa vi traskade runt i oknen, bokstavligt talat i flera timmar och holl pa att do av varmen. Men det gjorde vi ju inte som tur var, sa vi fick se manga fina faglar och exotiska (oken)djur pa vagen. Vi letade upp Telegraph Station, grunden till AS som stad, fotade lite sevardheter och snackade med vara roomies, 4 mycket aldre damer fran Quebec som blev Sophies hopp om framtiden "Nej fy vad coola tanter, de ar vi om 40 ar, yes sa ar det!)

I tisdags borjade det verkligt stora aventyret da GGGGG (Groovy Grape Getaways Guide Greg, japp jag dopte honom...han hette egentligen kort o gott Gregory, men okej, kallades for Greg)
och Roy (hans andrechauffor, en sot stor apa)
hamntade upp oss pa Haven.
I bussen satt redan
en scottish kille - nej han verkar inte vara sa pratglad, tji fick vi da han sen skulle lagga nasan i blot i det mesta, men en vanlig sjal var han.
tva tyska tjejer - usch vad dem verkar vara snofsiga och trakiga, tji fick vi, supergulliga tjejer i var alder
ett gulligt par fran skottland, ett annu gulligullgulligare par fran Italien aven de i var alder, Hidi fran Hong Kong, en tjej o killkompis som reste tillsammans, aven de fran tyskland och en ensamresande tjej ja aven hon fran tyskland, viel Deutsch sprechen hier.
Sa de flesta var i var alder de var bara GG och de fran Skottland som var lite aldre. Trevligt tyckte vi, men efter 1 dag tillsammans sa gav t.o.m var aldrig fallande Sophie upp foroken att chitchata med de andra och utbrast "Nej, nu orkar jag inte mer. Fy vilken trakig grupp" . Men det andrades ju och nu sista dagarna har vi verkligen trivts med dem andra!

Tillbaka till sjalva resan..Det blev ett par timmars korning ost till King's Creek Station dar vi slog lager och skulle overnatta. Hurda? I SWAGS! For er som inte vet vad swags ar, ar det stora tackande sorts fodral man stoppar sin sovsack i. Alltsa sover man mitt i australiens outback, mitt pa marken, mitt i oknen under den stora stjarnhimlen. Hur haftigt far det inte bli? Stjarnsystrar och the sweish girls borjade lagga ihop sina swags med huvudena mot varandra sa vi bildade en egen liten horna av vart lager. Kycklinggryta, var forsta ordentigt, dyra lagade middag sen Thailand haha och sedan en WOW natts somn, forsta natten under bar himmel, pa riktigt for oss alla tre.
Upp klockan 5, man spiller ingen tid ute i outbacken. Sen var det kornings till King's Canyon dar vi skulle ga var forsta riktigt stora vandring. Forsta biten var otroligt brant, en tjej var "forkyld" och orkade knappt det, men helfit som jag ar gnallde jag inte de minsta =) Vi fick se underbar utsikt, stora hal och bergen runt omkring. Ja som ni forstar, detta ar otroligt svart att forklara, man maste liksom dit for att veta! Men det var en fantastik vandring och hojdpunkten var nar jag och Sophie badade i ett vattenhal, Gard of Eden eller vad det hette som kommit dit pa nat speciellt satt...hela berget ar som en stor sponge dar vattnet gar igenom och samlas och en del gar ut i sanna sma vattenhal som det vi badade i. Helst fantastiskt for denna bergomringande miljon!
Tillbaka till var lager och sedan blev det ett par timmars korning till, och DAR sag vi det igen! Denna gangen fran marken - Ayer's Rock/Uluru(ru)/chokladtryffeln. Vi akte anda fram till denna skapelse och fick se solnedgangen. Lite molnigt, men otroligt vackert. Denna rock "nope, you can't say mountain Uluru is a rock, jajaa" ar aven den en helt fantastisk syn, ett riktigt moment att se den i verklighet. Slog upp ett litet nytt lager och aven denna natt spenderades i swag.
Nu var det upp klockan 4, soluppgang vid ulururu. Gosh, sjalv har jag inte vaxt upp med foraldrar som varit wooow vilken fantastisk soluppgang och njutit av en underbar solnedgang som de andra tva, men man lar sig uppskatta. Fortfarande ar det omanskligt att ga upp 4 med vad gor man inte for underverk som ulururu ;)
Lite molnigt igen, synd men vi borjade dagen med vandring runt Kata Tjuta, stor bergshog som ser ut som Homer pa avstand. Uluru och Kata Tjuta ar tva stora rocks in the middle of nowhere, mitt i lagland. Det ar aven det som gor synen av dem sa speciell. Mitt under var timmarslanga KAta Tjutavandring kommer dar 2 kangurusar hoppande och da hade vi ytterligare ett moment. Vara forsta vilda kangeroos fick vi se just DAR, ahh sa underbart. Efter lunch gjorde vi en vandring runt Uluru och GG berattade manga historier och sagner om det. Vi var aven pa Aboriginal Culture Centre dar vi fick lara oss mer om vad uragarna av berget tycker och tanker och att man absolut inte ska klattra pa Uluru trots att en del envisas om att gora det, synd.
Var tredje natt i swags borjade det regna, men inte skulle vi vara chickens sa jag och Sophie stannade kvar ute och sov i regnet. Otroligt varmt ar det anda, regn ar ju bara lite regn. Det mest lustiga av allt ar att jag alltid ar sjukt radd for smakryp och ackliga djur. Det tankte jag inte ens pa under natterna i swags, det var bara en fantastisk upplevelse. Det blev en lang korning mot vart nasta mal Coober Pedy, The Opal Capital of the World. Dar hittas drygt 80 % av alla varldens opaler och hela staden ar princip byggt under jorden. Sa dar fick vi spendera en natt i en grotta! Dagen efter var det rundvandring, film, utstallning osv om opalerna och Coober Pedy. Shopping ocksa, Julia kopte ett oppehalsband och jag och Sophie orhangen. Fina julklappar till oss! Vi fick aven chans att leta egna opaler, en aning svart men vissa sa som den annars tysta italienaren och den lite bittra tyska tjejen, gick pa for fullt och letade opaler genom att hacka i bergen och grejer. Tyskan var den anda som hittade en opal. Hon var faktiskt sa inne i sitt letande att GG korde ifran henne och ingen markte, stackaren. Att hon var kvar kom vi pa nar GG var inne och handlade kyckling, sa det blev snabbt tillbaka for att hamta henne sen, och da hon sag oss blev hon alldeles till sig och borjade springa efter bussen och snubblade pa en stor grushog och foll bakom hogen sa sand flog upp runt hela henne. Stackaren igen! Men inte nog med det, just nar hon foll tappade hon en av de tva opalerna hon hittat! Stackars tjej, men det blev ganska komiskt varre, vilket Sophie kom pa kl 2 pa natten sa Jullan fick spratt pa hennes och mitt skratt. Helfestligt!
Sista natten spenderade vi aven den pa Hostel nara Port Augusta i ett litet samhalle som heter Quorn. Idag var det ytterligare en vandring i Flinders Ranges dar man sag lite kangeroos och annat exotiskt pa vagen, sedan de sista timmarnas korning och avslappning pa vara hostels har i Adelaide!

Som ni marker, en otroligt handelerik vecka men inte ska vi ligga pa latsidan. Imorgon ar det rundtur ut till Barossa Valley, ett av de mest kanda vindistrikten i hela varlden. Bl a ar det dar Jacob's Creek gors pa en av vingardarna i regionen. Det blev en valdans lang uppdatering, men vi har inte haft kontakt med omvarlden pa flera dagar sa det far bli sa ibland. Soff och Jullan kommer kanske met nat tillagg eller rolig historia om dagarna nu snart...eller inte. Vi kan val hoppas! Sa mycket mer an det jag fatt med, smasaker pa vagen liksom, har ju faktiskt hant. Menmen, nu ska jag ga och ringa min sota familj, varken internet eller telefon har ju funnits senaste dagarna.
Ska bli spannade att se vem som blir forst med att kommentera by the way...tycker forresten alla som laser kan skriva en liten kommentar, det ar bara roligt att se vem som laser. Plus att man far beloning for "modan" man lagt ner pa ett langt inlagg. Aven om det bara ar kul att dela med sig av. Ja nej nu ska jag sluta (som ni kanske forstatt, gratis internet pa hostelet, sa ingen bradska har inte. men helloo GRATIS internet forresten, fatta vilken lyx for backpackers!!)

Love, Vendela

Chillar i vart Perthhem

Hejsan!
Nu har vi precis kollat film hemma hos vara perth buddies, josh jye o glen...supermysigt!
Paus fran hostellivet, det kan vara ganska skont i vart 10rum som vi bor i.
Idag har vi varit pa museum, mycket kulturellt...Western Australian Museum var vi pa. Sophie och Vendela ar superintresserade, jag ar val medelmatta. Men det var ganska kul. Sen var vi pa biblioteket och kollade runt och ute pa torget var dar en utomhusutstallning, foto pa alla varldens naturfenomen och grejer, valdigt haftigt.
Var o gymmade imorse ocksa, riktigt duktigt. Sophie har aven spelat beachvolley nu pa eftermiddan, forsta gangen pa evigheter sa det var kul for henne. Synd att alla hon spelade med var sa daliga bara haha.
Narmst e de Fremantle Market imorgon som galler och sen e de flyg till Alice Springs pa sondag.
Ha det bast alla kram / J

En Sophie

Tjohooo!
Hur ar det med er? Me mig e de battre! Kul va?! Tycker ju jag iallafall. Sophie o Julia hade overraskning for mig igar och hade dukat upp varsta BKmiddag i koket...man kan ju inte bli annat an frisk.

Sophie ar valdigt skon att ha med sig pa resan faktiskt, hon klacker ur sig ett o annat fyndigt ganska ofta...
har kommer lite exempel pa vad jag menar, enjoy!


- Sophie star och lagar mat i koket for fulla muggar och en AD (=Aussie Dude, for alla som glomt denna viktiga forkorning) kommer fram o chitchatar lite me Soff. Det Sophie gor ar faktiskt att steker ett agg, och hur svart ar det egentligen? Allt branns och hon klacker (hogt) skrattandes ur sig "I'm such a good cock!"

- Nasta citat ar pa flyget pavag till Thailand och jag har redan proppat vaskan full med tval fran toan, och jullan skyfflat ner lite salt&pepparpasar i handvaskan. Sophie utbrister da vid middagen, precis innan vi ska lamna  ifran oss brickorna "Ah tjejer, ska vi inte packa ner dessa kasorna ocksa?!" (till de fina kaffemuggarna man far pa planet)

- Sophie borjar bli allmant valdigt rastlos har i Perth. Jag menar, vi har varit har i snart hela TRE veckor gott folk och inte ens borjat jobba. San e Sophie, sa nar 2 svenska tjejer som bodde har pa hostelet nagra natter i forra veckan skulle dra vidare for ett cafejobb, ville da Sophie folja med o intensivjobba i en vecka. "Joo, du Vendela, jag har tankt...och du & Julia hade ju anda inte haft nagot emot att stanna kvar har ett tag ju. Sa hade det varit okej om jag foljer med Li och Sofie till Alabama och jobbar i en vecka? Jag e tillbaka till den 8e, jag lovar" Och jag bara, vaa? Ska du till USA? Albany menar du val?.

Som ni marker, att vara med Sophie ar en helfestlig upplevelse. Hon har t ex aven en valdigt allsidig kost da hon kranger till hon mar illa pa frullen, som 3 tallrikar musli och 3 rostemackor, sen grot + 4 donkisglassar till lunch och avslutar gott med latt middag bestaende av tonfisk och grekisk sallad.


Men faktiskt, sa ar hon varldens mest underbara och inte bara den blonda av oss pa resan. Hon hjalpte en AD att satta pa gasspisen i koket med bara en tandare och kan gator o kartor over Perthan battre an nagon annan av oss. Hon fixar t.o.m att lagga upp ett picasaalbum till sin pappas ara, fast det var lattare sagt (skrivet hoho) an gjort! OCH hon ar det som ar ute o springer langa rundor haromkring, duktigt varre!
Och med det ska jag avsluta, jag lar val sjalv bli hackad pa i nat inlagg ganska snart!

Nu har vi inte ens en vecka kvar har i Perthan, vill ni lasa mer om aventyret vi ska pa sa ga in pa;
www.groovygrape.com.au

9½ Day Trilogy Package
Rock 2 Water
Barossa Valley
Great Ocean Road & Grampians

Dar har ni det! Kram fran Vendela o resten

RSS 2.0