Planandring

Jaja inte sa konstigt egentligen, vi ar ju backpackers sa. Var plan forandras konstant! Detta ar nog var mest drastiska hittills dock.
Fran att vara helt inne pa att tagluffa fram gar vi in till nan backpackersreseguidehjalpblaha...vi ville egentligen bara ha hjalp  med att fixa nat VIP Backpackerskort, sa om man visar det far man rabatt pa vissa grejer, bl a tagkortet vi ville kopa. Ett tu tre sa har vi bokat flyg till Alice Springs nasta sondag, vi ska pa varsta guidade tursen darifran, ut till Ayers Rocks, som ska vara hur haftigt som helst och ner till Adeleide via vindistrikt och tjohejsan anda ner till Melbourne.
Se, som det kan ga! Vi ska dock fortfarande sikta pa Sydney i borjan av december sa att vi kan borja jobba lite, kanns som det behovs efter gardagens betalningar...

Annars sa ar livet har fortfarande alldeles great, om man tanker pa Aussie som land och vad vi far vad med om osv. Negativt ar att jag blivit stensjuk, varsta halsfluss med kritvita, svullna mandlar, feber, svaljproblem o ont lite varstans. Sa aven om man befinner sig i en drom, ar varje dag inte en dromdag...sa nu ska jag snart till lakaren och sen blir det storvila i helgen. Tror jag behover det anda, vi har flangt runt ganska vilt pa senaste aven om rastlosa Sophie tycker att vi segar och studsar mest allmant runt och vill gora saker heeela tiden. Haha hon e sa sot sa, men ibland tar det stopp for sanna som jag.

Sa vi kommer stanna har i Perth i drygt en vecka till, och da ar det mest tankt att vi ska se det vi fortfarande inte hunnit se, vissa strander och sevardheter....jag ska vila i min hostelsang bland 9 andra, menmen thanks god for videoipods, nu har jag filmkvall mest hela tiden, sjukt  nice.

Sophie och Julia har nu akt till stranden sa jag ligger back pa nagra strander nu assa, far ta igen det nar jag blivit frisk. Det ar anda inte varsta solvader, blaser ganska kraftigt men man blir fortfarande ganska stunned nar alla gar runt och sager att det borjar ga mot sommar...asball! Inget regna pa langa vagar iaf, sjukt nice!

Nej nu ska jag ga, de andra 2 halsar ocksa, aven om det ar jag som ar bloggstjarnan, jag vet jag vet, jag ar bast =) haha, vilken looser jag ar, ta hand om er, vi gor vart basta har med varandra! PUSS / Vendela

Karlek i Australien

Tjohej pa er!!

Jag ska borja med att ta upp moster Lottas visdomsord som lyder; HALL IHOP!
Idag har varit en riktigt tuff tag for mig...
...jag har varit ifran mina loves i hela 4 timmar!
Saken ar denna att jag maste plugga till nagra stora engelsktester som jag ska gora nu inom 2 manader vilket ett ar nasta helg. Ja, detta ar ju en lang historia varfor men de ska goras och jag maste alltsa sitta o lasa igenom massa papper, anmalningar o sitta vid internetsidor mycket nu i veckan. Forstaligt nog kan ju inte Soffan o Julle hanga mig o baken for de, utan drar da till stranden, Cottesloe beach lite soder. Men tomt utan dem ar det ska ni veta...likasa var Sophie pa ett provjobb igar hela dagen och aven hon kande sig da ensam varre. Sa det blev riktigt kramkalas nar hon kom hem. Ibland kan det vara sa att jag lagger mig o gullgullar med Julia, da kan Sophie komma smygande o lagga sig sa dar ligger vi i en hog pa varandra o bara kramas o gosar...i de ogonblicken undrar vi verkligen vad en person skulle saga om den hade stigit in i rummet just den sekunden. Onormalt kramsjuka och beroende av varandra.
Ett annat exempel pa detta ar; den lite aldre fransyskan pa hostelet hittade mig i koket en kvall och tittade sig forvirrat runt -but where are your friends? Jag forklarar da att en ar i gymmet en stund och den andra i duschen "oh really, i always see you with them around".
En kille undrade varfor vi behovde ett mobilbolag dar vi kan ringa o smsa varandra gratis, vi hanger ju ALLTID ihop...men det kan ju vara viktigt om vi skulle tappa bort varandra pa Wollan t ex, den stora matbutiken dar Sophie (surprise) alltid drojer sig kvar vid vissa varor medan jag o julia vill komma ur stimmet sa fort som mojligt.
Men sa for att forsakra dig Lotta, sa ja; VI HALLER IHOP och det mer an val =)

Nu var det lite langesen for en update, Sophie ville valdigt garna skriva om forra sondagen som var en underbar dag, men hon har ju inte tagit sig den tiden (surprise). Sjalv missade jag precis bussen sa smet in for att uppdatera snabbt och skriva ett grattismail till min alskade kuss Micha som fyller 20 idag. Sa darfor passar jag pa att saga GRATTIS till bade henne och Gabbi har i bloggen ocksa. Hoppas era fodelsedagar var underbara och att slaktis firade er riktigt ordentligt. Ledsen att jag inte ar dar, men sa e livet....

Sa jag ska iallafall uppdatera om senaste laget! Vi ar kvar i Perth och har varit runt lite haromkring. Forra sondangen var en riktig drom, one of those day you just never want them to end...Vi var ute i var vans bat, han som vi traffade i Phuket, John (chickybabe!). Han bor nere i Rockingham ett riktigt dromstalle med underbara fina enplanshus precis vid vattnet, fantastisk utsikt over ett enormt hav. Vi akte runt med hans 2 kompisar i hans motorbat, bort till Penguin Island dar vi faktiskt sag riktiga pingviner, helt fantatiskt. Massa pelikaner o typ odlor o sant ocksa...vi akte sen vidare med baten och akte gummiring efter baten, sea biscuit som de kallar det har. Asball!!! Dromdag pa den.
Vi bor fortfarande pa hostelet Beatty Lodge som vi gillar mycket men 1) det finns inga rum kvar dar nu, allt ar fullbokat. 2) vi e ganska trotta pa alla KPs ( asiater) som invarderar det enormat tranga koket varje kvall. Sa vi ska flytta fran vart 3mannarum till Dorms till ett stalle som heter Underground Backpackers o verkar vara jattefint..battre lage med!
Vi har tankt fram o tillbaka pa om vi vill stanna har i Perth eller inte, for vi tycker verkligen om det! Funderade pa att stanna i ett par veckor pa att jobba men dels ar det svart att hitta jobb for en sa kort period, dels vill vi komma fram till Sydney lite tidigare sa att vi kan borja jobba ordentligt dar i ca 2 manader. Sa nasta onsdag, den 5e ska vi borja var tagluff har i Aussie vilket ska bli sjukt roligt!!! Vi aker harifran Perth till Adeleide, en resa som tar 2 dygn. Dar stannar vi ett par dagar till vi aker ner till Melbourne i ung en vecka. Tag tillbaka till Adeleide sen och vidare upp mot Alice Springs i mitten av landet dar vi ska se chokladtryfflarna, Ayers rock vilket ska bli ritkigt haftigt! Sen tag tillbaka ner till Addan och ut till ost och ett litet stalle som heter Mildura och lyxa oss pa hotell i en vecka. Sa vi kommer anlanda till Sydney i borjan av december o da skaffa jobb dar. Haftig graj va? Vi har redan bokat hostels o allt, lovely.

Detta med jobb ar ananrs inte sa valdans svart att fa. Sophie var riktigt flitig i lordags o delade ut sitt CV ltie varstans o fick provjobba pa ett stalle redan igar, sondag. Jag o Julia blev ringda av ett kebabstalle idag, sa det gar ganska latt liksom! Problemt at om man inte stananr sa lange vill de inte ha en, visst man kan ljuga men det kanns ganska knappt att saga upp sig efter 2 veckor. Sa Soff jobbade igar och tjanade en bra slant, men det blir ingen anstallning liksom. Vi vantar med det och skaffar ordentliga jobb i eller omkring Sydney istallet.

Annars har vi umgatts mycket med Joshuaaa o hans 2 kompisar, de bor i ett litet hus tillsammans vid stradnen. Ocksa ett killgang vi larde kanna redan i Phuket! Valdigt trevliga och pa tisdag ar vi bjudna dit pa fish dinner, de var namligen ute forra helgen, fick riktiga 15kilosbjassar som ligger i frysen o vantar pa att vi ska ata upp dem. Goodie!
Trevligt med er IKEAutflykt Kristina, vi ar ocksa sugna. Har i Perth har de det storsta pa hela sodra jordklotet...sa Joshua har lovat oss en tripp dit pa torsdag o da ska vi kaka kottbullar. Ja kanske inte Veggiejullan men vi andra!

Nej nu gar bussen om 5 min sa jag maste rusa...ska forsoka lagga ut lite fler bilder har snart, finns nya pa fejjan for de som har!

Pusskramlove fran Vendela

gday mates

aye!
long time no seen :) nu har vi variti aussie snart en veckaoch det har varit daligt med uppdatering. Detta beror pa ett par saker:
* internet ar liiite dyrare har an i thailand
* dendatorn vi har pa vaart "fancy"hostel ar heeltsjukt i huvet, gummitangenter...
* vi har varit sa himla turistiga och gjort saker helatiden att vi knappt har tid att leta upp ett ordentligt internt.

iallafall. Lite kort har vekcan bestatt av utforkning av staden (stranden,staden och the suburbs) och vi gillarperth mer och mer :) Vi har aven traffat nagra av de treevliga pertharna som vi traffade i thailand som visat oss runt lite. (tror soff ville beratta om ett par underbara dagar vi haft)
jaja, mini nternet tid gar utsnart,men ville bara halsa tilleralla "dar uppe".vi stormtrivvs iallafall:). Funderar pa att stanna har ett par veckor till och jobba innan det bar av till ostkusten.

ha det saabra!
puss /J.

Forsta dagen i Perth!

HEEEEJ ALLIHOPA!

Believe it or not, men nu ar vi antligen i Aussielandet!
En drom som gatt i uppfyllelse for oss alla. Vi landade i Perthan vid 9tiden igarkvall, sen tog vi taxi till vart lugna, men lagom fina "Beatty Lodge". Mangkulturellt varre, italienarna raggar redan sonder pa Sophie som forvirrat undrar "men gud, hur avleder man deras uppmarksamhet" och kinsererna och jag har fajt om vem som ska diska forst i koket!

Vi har handlat pa IGA, vart eget ica dar vi jamfort och vagt vartenda korvore av vad sakerna kostar. Nar vi star dar alldeles upptagna i var budgetplanering kommer butikschefen fram och undrar om vi vill borja jobba i butiken sa snart som mojligt. Att mellan 21-24 fylla pa varorna pa alla hyllor 3 dagar i veckan. Inte illa pinkat for att vara forsta morgonen i Aussielandet, eller vad sager ni?!
Vi har aven varit pa immigration centret, men dar var det fullpackat med folk och tydligen behover vi inte ens ha vart visum instamplat i vara pass an. Alltsa detta med si och sa manga tusen dollar pa bankkontot eller visa returbiljett fanns ju inte alls har, vi fick varsin stampel och blev glada och nojda for det. Vart bagage fick ga igenom nan storts "matkontroll" for att vi inte skulle ha med oss nagon mat, jord el liknande in i landet. Annars var det no probs...men sa iallafall, sa aker vi tillbaka till immicentret  nasta vecka, for det ar bra att visa ett instamplat visum for vara framtida arbetsgivare. Dessutom fick vi tips att kolla upp hur mycket det ar vi ska skatta sa vi inte aker pa nagra obehagliga overraskningar vid hemfard, som att fa betala aussierestskatt och nan sorts boter. Bra tips dar!
Tax file numret ska vi fa hjalp av dem pa hostelet att soka via internet da det bara tar ca 10 dagar att fa det pa det sattet. Om vi hade gjort det via immigration centre hade det tagit oss ca en manad. Men vi kan borja jobba redan innan vi far det numret sa egentligen ar det lugna puckar! Skont nar allt gar sa smidigt :)
Sen gick vi och skaffade Aussienummer och vi valde Virgins nr, som vi tyckte gav oss bast deal. Vi far prata och smsa gratis till varandra tjohoo. Jag investerade i en fin gravit nokia som ska bli min "resemobbe" runt jorden. Pa kopet fick jag simkortet laddat med lite credit och en fin klocka. Kalasbra deal tycker jag for mina 79 dollar. (sa spara pa den svenska nokialaddaren o headsetet mami o papi :)
Vara nummer ar iaf;

Julia +61466 343061

Sophie +61466 682037

Vendela +61466 663097

Nu ska vi leta vidare efter stallen att bo pa har i Perth, vi har hostelet endast bokat for 3 natter till. Vi hade velat ha lagenhet nara till nagon av gratisbussarna som finns har. Bra for oss backpackers! Hittar vi inget bra boende/jobb drar vi ut pa mangoplockning "Ahh jag alskar mango"...by julia

Vadret har ar som tidig maj kan man val saga. Lite kyligt i vind och skugga men solen nar solen star pa ar det varmt. Men mammor, ni behover inte vara ett dugg radda att vi branner oss da vi investerat i en fett stor en liters 30+ solkram. Den kladdar inte och luktar gott...t.o.m med aloe vera, "sa vi kan ju anvanda den som fuktkram med" Haha, det ar ball att vara backpacker. Och det ar ju fredag sa ikvall ska vi leta upp massa ADs (= Aussie Dudes) som ska ge oss massa bra jobberbjudanden.

Halsningar fran Vendela och de andra tva i THE LAND DOWN UNDER!!! :D


I Singapore!

Heeej!
Nu ar vi framme i Singapore efter att ha akt buss fem timmar, overnattat pa Phukets flygplats och sedan flugit till Singapore for att strax ta flyget vidare till Aussieland och Perth!! Wiie! Allt har gatt hur smidigt och bra som helst och lagprisflyget Tiger airways ar det inget fel pa trots att biljetterna ser ut som bauhauskvitton och att tjejen som checkade in oss sedan sprang snabbt in for att fortsatta sitt jobb pa Burger King. Nu maste jag rusa for internettiden gar ut.
Puss pa er alla!
Sophie

b-day @ "pee-pee"

Hejhej alla och TACK for alla gratulationer :D
Det var ett tag sedan, men vi har varit pa semester. haha, semester pa smestern.
Vi har gjort massor av sjuka saker tillsammans, men detta tog nog priset!
I lor morse packade vi ner ett ombyte, en klanning, lite smink och pengar i varsin handvaska. Sedan tog vi en bat till phiphi dar vi skulle stanna en eller tva natter, vi visste inte riktigt. Inget boende hade vi bokat heller.
Vi kom dit vid lunch och begav oss direkt ut pa upptacktsfard. Mitt pa dagen nar det ar som varmast far vi for oss att vi maste kolla utsikten. Ca 25000miljoner trappteg upp till "viewpoint" och svetten rann. Pa vag ner va vi alla gnalliga och ville bara bada. sagt och gjort, vi tog forsta basta strand (som var uuuuunderbar). Dar lag vi i vattnet och solade ett par timmar innan vi tog tag i vara liv och borjade ragga hotellrum. Vi valde tillslut ett helt okej och frascht hotell for en natt, Garden inn, 500 bath for ett dubbelrum. Ja, for fattiga backpackers som vi ar tog vi ett dubbelrum och sov tre i en sang, mmm varmt och mysigt ;)

Iaf, vi tog en valdigt efterlangtad dusch och begav oss sedan ut. Kan verkligen rekomendera phiphi under under low-season. Pa dagarna var vi nasten helt ensamma pa stranden, men samtidigt var dar jattekul uteliv. Lagom men turister och beachparty hela natten :) Speciellt Apache bar!

Nasta morgon (son) vaknade vi alla fortfarande trotta och extremt varma. Sophie och vendela gjorde ett tappert forsok att sjunga for mig, haha, underbart! Vi tog en longtailboat till loan beach eller vad den hette. Dar degade vi hela dagen, sophie snorklade och sag "5 blackfiskar, nemo och dorisfiskar och en aggrofisk". Sedan at vi lunch pa en mysig restaurang i regnet (ja, det regnade faktiskt!)

Aven om jag hade den basta fodelsedagen evah, gick runt och sa det hela tiden, sa kandes det som den varste dagen i mitt liv under en kvart. 
Vi hade badat en liten stund och jag skulle ga upp. Jag hade brant fejjan dagen innan glomt min keps sa jag kunde intebada eller ligga i solen, och skulle jag lagga mig i skuggan och forsoka sova blev jag uppaten av myror. Sedan fick jag solkram i mitt oga och kunde inte titta, jag fick blunda nar jag pratade med de andra. Sedan blev jag torstig mitt i allt och vi hade inget vatten. Vendela forsoker trosta mig i allt mitt gnallande och precis nar jag sager att det inte kan bli varre, da, precis DA skiter en skabbig fagel pa min arm!

Ja, sen fick jag bade mat och vatten sa da blev jag glad igen :)
Vi akte tillbaka till staden sedan och raggade upp ett nytt hotellrum. Samma pris, tva sangar men ett antal ganger skabbigare. Detta leddde till att vi la vara saronger pa sagen och sov pa de istallet. 
 
Pa kvallen blev det beachparty igen och fest hela natten med nya roliga manniskor.

Dagen efter, lagom frascha efter tva dygn i samma klader, tog vi baten tillbaka till lanta. Vi kom pa att vi alskar batresor, underbar solning!

Summan av kardemumman - en underbar fodelsehelg pa phiphi!

looove /J.

Julia 19 ar!

Befinner oss pa Phi Phi for tillfallet, och det ar kvall har.
Vi 3 ma ha gjort mycket ganska crazy ihop men detta tar nog av priset. Vi ska hit och fira Julias fodelsedag, ha bara jattekul och ut och traffa manniskor. Sophie gar ivag o pratar med Linus, Julia o jag ligger vid 9tiden kvar och inser att vi redan atit fodelsedagsmiddag, tagit promme vid stranden, druckit goda banandrinkar precis vid stranden och hela faderullan. Sen nar blev vi sa i tid med allt? Sophie kommer in igen och vi sager, ah, vi kan val sova en timme. Sa dar stensover vi alla mitt under prime time for att gora oss redo att ga ut pa riktigt..., men NU, nu ska vi faktiskt ut och fira Julia ordentligt.
Grattis var varldens basta ball onskar Vendela och Sophie. Resan hade inte varit en 100dels sa rolig utan dig. Du forgyller varje sekund, minut och timme av var resa med din narvaro och vi alskar dig FOREVAAHandEVAHandEVAHEVAHEVAH!!!

en lugn dag pa lanta

Imorse vaknade jag av att vendela kommer in och hopppar i min sang och skriker "this is you wakeup call, this is you wakeup call" och sa skaller hon pa mig for att jag inte vaknar, men jag maste vackas, kan sova hur lange som helst annars...

jaja, vi tog tag i vara liv och gjorde oss i ordning, at lite frukost sedan gick ut for att ta en tuktuk till southernlanta. Men det var lattare sagt an gjort. eftersom vi ar har i lagsasong sa finns det inte mycket restauranger och affarer oppna, annu mindre finns det tuktuksnubbar som vill kora oss. Sa vi borjade ga. Efter att ha gatt i typ en kvart (men det som kanns som mycket langre i den thailandska hettan) lyckes vi fanga en tuktuk. Nar vi kom till souther skulle vi besiktiga vendelas familjs lagenhet. Det var kuligt, vi fick ta ut all var negativitet oich klaga sa mycket vi ville och kunde.
Sedan gick vi ner till beachen och sov en timme och at pa en jattemysig restaurang precis vid stranden. Dar satt vi sedan kvar och pratade aussiplaner. Kan saga att de andrades en hel den under denna eftermiddagen.

Det blev en lite promenix in till simsalabim  som jag sager (huvudstaden pa on), saladan egenetligen, dar kopte vi lite onodiga sakeroch at thaipannkakor! Sedan blev det en tuktukresa hem i morkret.

Ha det bast!
puss /J.

ps. Till moster lotta:
Dina hundar har inte manga ratt, men de slar inte min nyfunna van, nathalie, har pa lanta!
 kolla underbettet, haha!

Koh Lanta, det lite lugnare livet

Heeeey Mates!

I forrgar var sista kvallen i Phuket, lite synd tycker jag. Jag alskade att traffa och lara kanna massa nya manniskor som vi gjorde dar. Sarskilt aussiefolket. Jag och Julia ar redan helt kara i dem!
Vi trostar oss med att om en vecka aker vi faktiskt till landet dar de alla kommer ifran! Lagom bra trost tycker jag...

Det blir verkligen sa att ibland far vi stanna upp for en sekund och tanka. Och forsoka forsta att vi faktiskt ar har i Thailand nu och att det faktiskt inte ar i en drom vi traffar alla dessa underbara manniskor, lever i harligt vader pa underbara strander och sitter och kakar varldens godasdte (och billigaste) thaimat. Och skrattar och har det kul och pratar en massa. Vi AR i drommen vilket ibland ar svart for oss att ta in.

Men sa igar tog vi minibuss fran Phuket till on dar vi har hus, Koh Lanta. Det var en alltfor lustig bussresa dar vi redan innan vi lamnat Patong bytt buss 2 ganger. Sedan fick vi sitta och vanta ute i stekande sol i en halvtimme och verkligen hoppas att det skulle komma en annan buss och hamta oss till on. Det gjorde det och med vaskor pa taket och bilen fullproppad tog vi oss pa en flera timmars lang resa till on. Kvart over 7 kom forsta minibussen och hamtade oss, kl halv 3 var vi framme. Enligt mig ar det ett under att man kommer levande fram varje gang man har satt sig i en bil har, de kor som absoluta GALNINGAR. Omkorningar, tvarbromsningar och bytande av filer kors och tvars, sa man hanger inte med och det ar battre att sitta o blunda och forsoka att vara sa omedveten om detta som mojligt. Jag och Julia tyckte resan var lite storande lang, men Sophie den glada tyckte det var en helfestlig upplevelse.
Sen tog vi moppetuktuk och fick for forsta gangen se vart Lantahus. Mysigt och en harlig pool har det. Sa igar blev det stranden och tittande pa en underbar solnedgang. Idag sov nagon till ett (julia den trotta. 12 timamr, att hon ens lyckades) Vi fick vara med om vart forsta regn pa resan men vi bara satt pa altanen och spelade spel och mos sa det var ocksa hellugnt. Jag tog mig faktiskt ett dopp i poolen i det tropiska regnet ocksa. Ascool e jag! Anda tills ett fett dunder hordes och jag med ens flog upp (okej snubblade mig upp fran poolkanten, trodde latt att en blixt skulle sla ner pa mig, trots att mina naturare till vanner overtygade mig om att sa inte var fallet blablabla =). Mysigt var det iallfall!
Nu pa kvallen at vi middag pa ett supermysigt reaggestalle. Julias deep fried papayasallad ar nagot att rekommendera! Man har nog aldrig atit nagot liknande. Det ser ut som en blandning av kal och nudlar, men ar alltsa papayabitar med rakor till. Sjukt syrligt och sjukt starkt. Det slutatde att min mun dog av det lilla jag smakade.

Julia fyller ar pa sondag sa pa lordag aker vi antagligen over till Phi Phi (pee pee, som aussiedudsen sager) i 2 dagar. Det blir nog ball!

PussKram / Vendela

Den som vantar pa nagot gott...

...vantar aldrig for lange.
Nu har jag antligen tagit mig lite tid att skriva och maste erkanna att trots att livet som backpacker ar hart sa forsoker vi att gora det basta av alla tuffa situationer.
Vi har bl.a legat pa Patong beach tva dagar. Mitt pa dagen ar stranden lite smatrakig med mycket turister och massor av leendes forsaljare som saljer en massa skit, men framat eftermiddagen och pa morgen da det ar lagvatten och alla solstolarna ar undanrojda, ar stranden fantastisk!
Nar Julia och jag tog tillfallet i akt och gick en strandpromenad traffade vi en man pa 60 bast som borde ha varit med bland Filip och Fredriks knasiga manniskor. Han hade i princip levt som normad sedan han var 20 och hade koll pa de flesta stallen. Han berattade om alla bra discon i Phuket da han, precis som vi, alskar att dansa till techno och house. Denna sextioariga nomad dansar varje natt fram till fem pa morgonen och levde helt enkelt livet. Nar vi fragade hur han kunde resa sa mycket berattade han att han hade en massa egna foretag och att det bland annat ar han som hamtat cupnoodlesen till Sverige och darfor fatt smeknamnet Mr Noodle. Sa nu vet jag vad jag ska gora i livet, bli egen foretagare. ;) (fler detaljer om hur detta ska ga till kommer senare...)
Vi har hittat en paradisstrand, som heter just Paradise beach, och som ar ett maste att besoka om man ar i Phuket. Vi lag helt ensamma pa stranden sa nar pa en (oftast sovandes) thailandare som servade oss.
Vendela och jag gick pa upptacksfarder, medan Julia sov till ljudet av vagor, och upptackte de mest  fantastiska platser med underbar utsikt.
Nar vi inte njutit av livet pa stranden har vi atit pa mysiga restauranger (rekommenderar maten pa Sweet restaurant nara Patong Tower) och festat. Tva av utekvallarna har varit helfestliga da vi hangde pa ett stalle som heter Rock City. Kvallen pa den stora festgatan var ingen hojdare da dar va liiite for mycket vasterlandska ackelgubbar med sma lattkladda sota thailandskor.
Under vara utekvallar  har vi traffat Julias tva dromkillar John aka chickybabedude som bor i Perth och har lovat att vara var personliga guide och Josh aka McDreamy  som aven han bor i Perth. Kalas!
Vi har ocksa traffat tva svenska killar som hade ett eget foretag dar jag va en halv shot och en sydneybo ifran att bli delagare.
Ok, nog om vara utekvallar. Nar jag kom till Phuket var mina forvantningar mycket laga, men min uppfattning har andrats. Jag hade fortfarande inte velat aka hit under hogsasong, men nu ar det faktiskta ganska hyfsat ;)

En snabb halsning till min flitigt lasande fader: Nu nar jag slipper ditt eviga tjat har jag antligen borjat inse hur kul det kan vara att lasa kartor. Be proud dad!

ps. Imorgon sticker vi till Koh Lanta.

Pussar och Kramar till er alla!

//SOPHIE!!!



Livet som backpacker ar hart!


Nagon hade anonymt kommenterat att den onskade bilder pa bloggen. Sa har har vi gjort en kraftanstrangning i vart fullspackade schema for att visa lite hur vi lever just nu!




Ska man sola baksidan?...



...eller framsidan?




Man far akta sig for att trilla ner fran farliga stup!





Eller for att drunkna vid solning.





Handplockad ananas till middag.




Solen blandar hart.





Det blir jobbigt nar solkramen kladdar, men det ar ju ett maste.




Vi far halla oss hogt upp pa Patongs hogsta hotell ifall en tsunami skulle dyka upp!






Ja som ni marker ar det mycket man maste passa sig for och halla reda pa i livet som backpacker! Men vi kampar pa sa gott vi kan! Karlek till er alla fran oss alla


keps

Det ar inte forran man inte har sina foraldrar tjatandes hela tiden som man inser att de faktiskt KAN ha ratt i det de sger.

Tex brukar min kara pappa tjata pa mig om keps. ALLTID nar vi ska till stranden (spelar ingen roll om det ar i sverige elelr utlandet) sager han "julia, ta med dig en keps."

Och ja, han har faktiskt ratt...
Brande min harbotten ganska duktigt i gar. Kunde knappt tvatta haret, kunde verkligen inte borsta det. Tvingades att byta bena och har gatt med keps HELA dagen...tack pappa!

Nu ska vi lagga in lite bilder!
/J.

Verkligen ALSKAR alla kommentarer! Fortsatt med det. Det ar verkligen jattekul att logga in vaje gang. Ni som inte kommenterar - gor det :) Vill veta vem som laser :)

Aussie i Thailand

Tjeeena!

Vet ni att i Australien ar det vinter nu (aven om att det ar varamt pa de flesta stallena anda). Kontentan av detta blir; PHUKET KRYLLAR AV AUSSIEDUDES! Och inte oss emot!
Detta fick vi erfara igar da vi hangde pa ett stalle har i Phuket dar de som varvade oss lovade att det bara skulle vara turister typ skandinaver och australienare. Sanna vill vi traffa, sa det saljargumentet kopte vi!
Och dar var hur manga som helst! Sophie kom skuttande jatteglad: Jag har nu 2 jobb i Melbourne, flera olika boende i Sydney over nyar och fatt massa tips av alla. Och nummer! Nar vi kom hem igen fanns typ Chirsty - Sydney och liknande i hela elefonboken i mobiltelen. Och en supergullig tjej kom gaende med nagra killar, bl a den killen hon ska gifta sig pa mandag med. Och vi ar bjudna till deras brollop att komma till vigseln pa strandne och allt. HELT SJUKT vad folk ar oppna och trevliga, snalla och hjalpsamma.

Annars har vi nu flyttat! Till Phuket tower, ett hogt vitt hus bland de andra sma. Jag kan inte ens borja forklara den underbara utsikt vi har fran var lagenhet! De oppnar dorren och det anda man ser fran sovrumsfonstret och vardagsrumsfonstret ar turkost hav och underbar himmel! Alltsa det ar helt sjukt! Vi har poolomradet som jag alskar, spa, bastu och annat. Idag fick jag exempelvis pedikyr...mmm bebisfotter. Helt underbart! 6 badds, kok, allmant valdigt lyx. Ni marker hur hart livet som backpacker ar va?!
Vi chillar, ater helt underbara middagar ute varje kvall pa helt underbara stallen! Vi badar i havet, varmt som i ett badkar. Jag och Soffan ska ocksa aka jetski, helt klart. Typ imorgon. Nar vi kanner for det liksom. For det ar sa det ar har. Vi gor precis det vi kanner precis nar vi vill. Vi lever i ett paradis och vi har det sa roligt och mysigt ihop. Great laughs och jag blir bara karare och karare i Soff och Julle. Pluttegull pa allt jag skrivit nu va, men det ar sa det ar sa jag kan inte ljuga precis =)

Vi uppdaterar mer harifran snart, lite sista nu:

Ang. bloggen.
Kul att det ar sa manga som laser! Skonaste kommentaren ar fran minibjellan Charlotte;

Charlotte says:

haha jag älskar bloggen. ni är sjukt grymma på att uppdatera o alla mommor, pappor o syskon kommenterar typ vareeeeenda inlägg haha

Charlotte says:

får se hur länge det varar att de kommenterar vartenda inlägg med värsta uppsatsen
Vi hoppas att det vara for evigt! Vi alskar nar ni kommenterar var blogg!

Massa thaipussar till er fran en av de tre / V


en helt vanlig eftermiddag

(okej, det har var var forsta dag,men det kanns som om vi varit har mkt langre...:)

Ni kanske tror att vi sitter framfor datorn hela tiden och inte har ngt att gora. Men vi har hittat ett internetcafe precis brevid vart hotell dar det koster 1 bath/min, vilket ar ca 20 ore...
Klockan ar har snart halv 12 och vi har precis atit en jattemysig middag pa en restaurant precis vid havet. Efter det gick vi en liten promenix och kopte flipflop, klanningar, armband och lite annat viktigit haha.

Jag och sophie gicki nnan middagen en UNDERBAR promenad pa stranden. Solen gick precis ner och det var sagolikt, som en dimma och vi bara svavade och sa att detta ar livet. (haha, vilken fin beskrivning, men det var verkligen ett MOMENT)
Na, nu orkarjag inte skriva mer, jag ar inte vendela...

Hoppas allt ar bra med er alla i kalla sverige!
Sjalva ar vi lagom branda efter en dag pa stranden i 30 graders varme
Suck on that one! ;)
/ Miss J

ps. till alla paron och andra som vill chitchata lite allmant ; vendelas thainr ar 08-5069-1896 ifall det skulle behovas!


Livet som backpacker


Tank er en lang, harlig strand med klart vatten och harliga vagor. Solen stralar men harligt svepande vindar gor att det inte blir for varmt.
Fa maniskor runtom en, faglar som kvittrar och trafikens svaga buller i bakgrunden.
Ett talt utan sidor och en gullig thaitant. En timmes TOTAL avslappning. I'm in heaven. Blir jag en dag rik ska vartenda ore ga till spaliknande grejer misnt en gang i veckan. Gosh att det ar livet. Aven fast hon drar lite val konstigt i en  ibland under just - thaimassage. Men i den miljon... vi har sol, palmer och varldens godaste frukt. Jag blir nastan avis pa mig sjalv nar jag skriver!

Men okej, nu till en liten lagesuppdatering. Planerna har blivit litelite andrade, men det ar hur bra som helst anda!
Forst och framst, bussresan. Haha det var nat av de skummaste vi varit med om. Det var 3 saten pa varje rad, alltsa hur breda saten som helst. Vi fick dessutom sitta langst fram vilket gjorde att benutrymmet blev oandligt. Och det var tom gardiner pa dessa bussar! Sen sprang thaivarden stup i kvarten runt o delade ut sma muffins, vatten, juice och annat (och julia var helt saker pa att NU, det ar nu de drogar oss och snor alla saker. Saklart hande inget sadant, aven om vi lat bli vattnet haha).
Vi var framme i Phuket vid 7 pa morgonen och tog oss da genast till batterminalen. Men nej, det ar lagsasong och inga batresor till Koh Lanta finns det forran pa lordag tidigast. Jaha?
Ja ak till PhiPhi, sen Krabi. Dar KANSKE det gar en bat till Lanta. Eller ta en buss, den gar nog. Jaha?, tanker vi igen.
Det gick liksom inte. Sa nasta fraga var - nar ar incheckningsdag pa hotellet? Jo fredag av nagon underlig anledning...jag trodde latt det var lordag el sondag, bra koll dar. Men sa vi tog oss helt enkelt till Patong dar vi har hotell i en vecka och vandrade runt med vara vaskor lite som akta backpackers (utom jag och min rullvaska "parishiltonbackbacking", enligt erika. min vaska har gatt isonder by the way mamma...sa mycket for en rullvaska!). Men iallfall, vi hittade till slut ett fint frascht hotell med pool och helt okej rum med badkar o allt. 600 bath, vilket ar 40 kr natten var...ganska okej sadar faktiskt.
Det forsta vi gjorde var att duscha och ta av oss vara lagom frascha klader efter typ 3 dagars resande. Och idag har vi haft en heldag pa stranden och gatt rumt och checkat laget o sa. Huuur nice som helst och vi trivs! Imorgon checkar vi in pa nya stallet, var lite lyxigare hotell! Nu ar de andra 2 pa promenix och sjalv forsoker jag ta kontakt med omvarlden genom dator har och har skaffat thainr! Kanns ju lite haftigt.

Det sista nu, en topp 3 pa resan hittills:

3. Sophie sitter pa ensatet i bussen och ser ut till att sova ganska djupt. Vi bestmde att den som satt dar skulle "halla lite koll" pa bagagelucksutrymet dar vara vaskor lag sa att inget hande dem. Vi hade last nanstans att de kan sno grejer pa bussar sa vi ville ha koll. Sa dar halvligger en sovandes Sophie, medan jag och Julia sitter och smapratar helt vakna. Bussen stannar, och efter typ 10 sek ser vi hur Sophie rycker till lite, oppnar sina ogon och nar hon i det ogonblicket inser att bussen star still.... Assa det var det roligaste, ni kan bara tanka er hur hon stortvande sig om och kontrollerade vart alskade bagage. Haha varsta superreflexen, Shop va allmant grym pa vaknandet. Sjalv sov jag som en stock nar jag val sov.

2. Vi sitter i en stor vanthall i Bangkok for att vanta pa var buss. Jag kor sant roligt bilspel, som man stoppar in mynt i och styr med ratt, jaa ni fattar. Medan Sophie och Julia kakade kaviar och knackebrod (de ar tacksamma kristina! :)
Helt pltsligt hors en bangande klocka och alla dessa flera hundra vantande manniskor staller sig upp pa en gang med handen pa hjartat. Vi sitter dar och fattar ingenting och bara stirrar pa varandra. Sjukt komiskt tillfalle.

1. Bussresan! Vi somnade typ direkt vi kom pa vid 8tiden pa kvallen. Vid 12 vaknar jag och ar irriterad for att jag inte kan somna om. Sophie vaknar ocksa och vi kollar lite film pa ipoden. Helt plotsligt satts det pa thailandsk musik. Och volymen blir bara hogre och hogre. Jag och Sophie som har viskat lite far nastan till slut skrika for att overrosta musiken. Och lamporna tands! Kl 1 mitt i natten. Vi fattar noll. Helt plotsligt slussas vi alla ut ur bussen och pa nan stor marknad och vidare in i en jattestor dukat matsal. Ja dar var det dukat och vi serverades smaklos rissoppa och i det fick man stoppa i tillbehor som kokta gronsaker och oatbart kott. Jag, Sophie och en helt yrvaken Julia. Vi fattar verkligen noll...igen.

Och vi har ungefar en miljon andra smahistorier redan. Vi har sa himla roligt ihop och det kanns som vi har varit med om hur mycket som helst redan. Och anda var idag var forsta riktiga dag har! Ganska crazy. Vi saknar er darhemma och tanker pa er! Men oroa er inte, vi har det, och klarar oss alldeles utmarkt! Det blir vidare till Lanta i mitten pa nasta vecka iallafall som det ser ut nu!

Massa karlek till er i Schweden fran Vendela...och de andra 2!



Till Linus

Hejhej!!

Hor du oss?
Julia brukar namligen trycka upp sig mot Sophies ora och uppdatera dig om laget.
Det ar hellustigt!
Hoppas allt ar bra med dig, 
kram Vendela

Ps. Hoppas att detta inte var allt for langt for dig att lasa, forsokte halla mig kort :)
Pps. Nagon saknar dig valdigt mycket










Ppps...assa jag syftar pa Sophie da DS

I Bangkok!

Heeej allihopa!

Nu ar vi i thailand :) Helt sjukt att vi ar har!!
 Flygresan gick faktiskt snabbt och vi sov storre delen av tiden. Forutom nar vi at. (Jag fick asgod veggimat:) (ett + till austrian airlines). Det serverades vin till maten och vendela blev lite pa kanelen :P (haha, nej det blev hon inte men historian blir roligare da!) och spottade gronsaker pa mig nar hon skulle dissa mig for min veggiemat. Sen somnade jag igen. Venela och Sophie spelade schack. Nar jag vaknade och fragade hur det hade gatt utbrister sophie
SCHACK AR KUL! haha, det lat sa kul.

Nar vi landat i bangkok skulle vi ta taxi till busstationen for att ta en nattbuss ner till Phuket. Taxichaffisen korde oss fel sa vi fick ta en taxi till i typ en timme for att komma ratt. Ja, sa nu sitter vi har och forderiver lite tid...

Vi skriver mer nar vi kommit ner till koh lanta :)

RSS 2.0