Hej alla!

Sa har det da hant. Det vi (jag iaf) aldrig trodde skulle handa.
Vi ar splittade. Alla tre pa heeelt olika hall. En ar inte ens kvar i australien!
Haha, helcrazy tycket jag!
Trodde aldrig att jag skulle klara av att va sjalv, men det funkar jattebra hittills :) Ja, jag gor ju inte sa mycket. Sover till 11 halv 12, ligger pa stranden,badar, laser, lyssnar pa musik, ater och sover igen. Och sa forsoker jag salja bilen ocksa, men det ar inte sa svart, bara ha telefonen brevid sig och vanta pa att ngn ska ringa! SOm den faktiskt gjorde idag, sa hall tumamrna for att de vill ha den!
Bor pa ett jattemysigt hostel bara 10 minuter fran stranden. Det ar ganska litet, 40 pers typ,och chilla manniskor som inte heller gor mycket om dagarna. Ett av de battre hostelet jag bott pa har. Rent och frascht... Minns inte vad det heter bara for det. 

Beachen kallar!
/J.



"Min strand", Scarborough Beach, Perth

I Singapore

Hejsvej!

Jag ar nu inne pa ca 12 flygplan de senaste 4,5 manaderna...lite av ett rekord maste jag saga. Det ar inte alltid de roligaste att flyga, sa de hade ju unterlattat och va lite rik, menmen man ska inte klaga. Egentligen ar det val inte sjalva flygningen i sig som e sa illa, utan det langa vantandet...som detta. Kl 3-7 mitt i natten, alldeles sjalv! Som tur ar finns de lite av varje att underhalla sig me som intenet har, korsord och veckotidingar medhemtade fran aussie. Sen kan man ocksa ha kul at galna argentinare, haha assa...kl 3 mitt i natten komemr de framhoppande och jagar runt mig pa flygplatsen for de vill ha bild me mig. Och hur ser man egentligen ut mitt i natten, mitt under en langresa...det kan typ inte bli varre. Sen ploppade de helt plotsligt ur sig; are you swedish? De forsta nansin som gissat pa de maste jag saga....inget blont har och bla ogon har, men de tyckte att mina "fina grona ogon" sag svenska ut anda....

Aja, fran Singapore flyger jag iallafall till Bankok och sedan vidare ner till Phuket dar jag ska mota upp min kara familj for 2 veckors riktig familjesemester! T.o.m min storebror och hans flickvan kommer ner om ett tag, sa detta e ju lite av rekord vilken familjesemester vi fatt till de! Sa de blir lite paus fran aussie life (jobbigt som de ju ar) och om 2,5 vecka flyger jag till baka till perth och min alskade julia som jag lamnat dar.

Nar jag har lite mer datortid i thaland ska jag beratta om hur underbart jag och julia har haft de senaste veckorna! Vi har tillbringat manga dagar pa stranderna i Perth nu och bara slappat och haft det sa harligt som man bara kan ha de! Har gjort precis vad vi vill, nar vi vill och man blir lite ledsen pa bara tanken att detta livet en dag ska ta slut...och man ska komma in i rutiner, ansvar o mog. Alltsa tank att fa leva som vi gjort nu, alltid. Vilken DROM, kan man ha de sa bra liksom? Undrar man ibland...

Men det vi framfor allt gjort ar ju att investerat i Seamus, var fina Toyota Camry, vart hem haha! Under 2 veckor har vi bilat langs hela sodra kusten, pa vastsidan....fran Perth och nerat. Och sett de mest fantastiska stranderna vi nog nagansin kommer uppleva, iaf sa manga pa en gang. Den ena vackrare an den andra. Och vilken varme och vilket vader det har varit pa vastkusten nu! Vi har haft tur, for pa ostkusten har det regnat a lot. Sa na, vi ska beratta mer sen!

Nu maste jag boarda mitt plan, skriver mer fran Phuket! Ha de underbart och grattis pa fodelsedagen Kristina :)

Jag har hittat mitt paradis!!

Hej alla vanner och alla som jag kanner!
Forlat att jag inte har hort av mig pa nagra manader. Forst av allt sa skulle jag vilja tacka alla sa mycket for alla gratualationer pa min fodelsedag! hade inga pengar pa mobilen sa kunde inte svara. Men de var mycket uppskattade!

JAg gissar att de flesta redan vet vad som har hant, men den senaste tiden har jag jobbat som fundraiser for ett foretag som heter FACE2FACE. Jag har jobbat for en valgorenhet som heter Cancer Council, den storsta cancervalgorenheten i NSW. Jag trivdes fruktansvart bra pa jobbet och det ar nagot jag rekommenderar alla backpackers. Sa om det ar nagra backpackers som laser bloggen och som ar ska leta jobb i Sydney (ar inte sa latta att hitta som man kan tro) sa ring 1800 450 123 och boka in er pa en gruppintervju. Det anda som kravs for jobbet ar att man ar glad, positiv entusiastisk och frammat. Ar man det sa har man ett jobb. Och ett battre bp jobb finns inte om man ska spara ihop pengar for att resa vidare. Jag akte pa sa kallade roadtrips ganska ofta. Det innebar att man aker ivag med ett team till en annan stad och jobbar i en vecka. For det mesta jobbar man i kopcenter, men vi fick ocksa formanen att jobba pa ett av australiens storsta event, The tour downunder, som holls i Adelaide. Nar du aker pa en traveltrip betalar foretaget for transport och boende sa du sparar en massa utgifter plus att du far se en ny stad och dessutom lara kanna nya trevliga manniskor (alla ar latta att lara kanna eftersom det kravs for jobbet), sa nu inser ni kanske att vi hade tur som hittade ett sa bra jobb. Under varan tid hos FAce2face har jag varit i Coffs Harbour, underbart stalle dit manga australienska turister aker pa semester,  Adelaide tva veckor under racet, och forra veckan va jag i Newcastle och bodde som en prinsessa i en grymt snygg och modern lagenhet! Forra veckan hade jag dessutom ett eget team for jag fick promotion och blev teamleader for nan vecka sedan. Det va lite annorlunda men jag alskade mitt team sa vi hade det jattebra ihop. Det varsta med att va teamleader va att det va jag som fick ansvar for foretagsbilen som vi skulle kora till Newcastle....

Till en borjan gick allt bra. hehe. Jag, Julia och Nina "lanade" bilen lite och korde till vackra Blue Mountains. I borjan va jag livradd for att kora eftersom jag va mitt i city och bensinensymbolenm los och jag hade ingen aning om vart narmaste macken va. Men efter att ha tankat i Vendelas alskade Balmain och dessutom raggat upp nagra killar som skulle visa oss vagen va jag gladd att bara sitta bakom ratten och folja den roda bilen framfor oss. Killarna va verkligen hjalpsamma vantade in oss och sprang till och med ur bilen tre ganger da vi vantade pa gront ljus fgor att forklara for mig hur ljuset fungerade. Haha, snacka om att kanna sig blond. Menmen, efter nagra timmars korning kom vi iaf fram till den lilla staden Katomba dar vi kopte lite mat och kakade i bilen innan vi hittade en liten bakgata dar vi spanderade natten. JAg i framsatet, Julia i baksatet och Nina i bakluckan. Stralande!

Vi vaknade vid fem på (hahahha upptackte precis att jag har ett tangetnbord som kan skriva Å!! ) morgonen och korde ner till The point foir att se soluppgangen over "the three sisters" (nagra klippformationer). Det va bara vi och tva andra dar och molen lag jattevacker over skogen. NAr solen va uppe kopte vi frulle och borjade var vandring ner for the giant stairwalk. Den va inte att leka med kan jag tala om. HAha stackars julia gav upp halvvags och vande eftersom hon trodde att hon skulle behova ga upp for trappan for eller senare iaf. Tji fick hon. Ninus och jag fortsatte var vandring och kom till the scenic walkway med porlande dricksvatten och roliga lianer som kunde lyfta en bil. Vi va ju bara tvugna att leka tarsan. Efter tre timmars vandring i skogen akte vi langs varldens brantaste jarnvag upp for backen. Och sedan liftade vi tillbaka till stackars julia som vantat ett tag. (fast hon va nojd och glad andå.) Vi tog bilen och korde till en sjo dar jag tog en simtur och vi kakade lite glass. Verkligen en lyckad trip om ni fragar mig! =)

Andre gangen jag skulle kora var fina bil (en Toyota Cronulla) va det lite varra. Jag tyig bilen (dumt nog) till MAnly dar jag skulle spela en turnering med Mia. (om nagon fran f2f laser detta sa vill jag bara poangtera att jag betalade bensinen och att bilen inte ens fick en skrama...) Forst av allt sa kandes det coolt att kora over Harbour Bridge alldelses ensam. Men nar jag kom fram till MAnly va det svart att parkera, men det loste sig det med (allt loser sig. jag vet att min kara far hatar nar jag sager "ah, det loser sig" men tills nagot/nagon har bevisat motsatsen sa fortsatter jag att saga det. PUNKT) Efter en hellyckad dag med vinst och allt skulle jag kora tillbaka till city. Det va ko redan fran MAnly. NAr jag val kommit over bron insag jag att jag helt glomt att det va det kinesiska nyaret och festival och avsparrningar i hela staden. Sydney ar inte en stad gjord for biular och att at sig till stallet jag skulle hamta upp resten av teamet pa var en omojlighet. Eftyer att ha fot enkelriktade skyltar och inte fatt kora hogersvangar nagonstans hamnade jag ute i RAndwick pavag mot bondijunction. UDetta va forsta gangen jag hittade nagonstans att parkera. JAg stannade till, ringde vendela och bolade. Ville bara stalla den j***a bilen och ga. Men jag hade inte mycket val an att hoppa in i bilen och fortsatta kora. Tillsslut va jag inne i city igen men hade samma problem som forra ganen. Ingenstans att parkera plus att jag inte far rtinga till de andra medan jag kor. Efter att ha konstaterat att detta utan tvekan va min varsta dag i sydney so far beslutade jag mig att stanna pa en handikappsparkering. JAg ringde tjejerna och sa att de fick komma dit istallet. Nu far ni inte glomma att det va festival i staden vilket innebar RAngers everywhere! hahaha jag blev tillsagd tre ganger av tre olika rangers att jag stod på en handikappsplats men efter att ha forklarat min situation om panikslagen ny bilforare korandes pa vanster sida i sydney city och dessurtom forsarkt mina darrande hande sa overtygade jag alla att jag inte va i stand att kora och fick tillatelse att vanta på handikappsparkeringen till teamet och Charlotte kom och tig over korningen. Menmen....allt loste sig ju tillslut...ellerhur pappa ;-)

HAde en toppenvecka i Newcastle  tillsammans med mitt team bestende av Alice, Ninas kompis fran hemma, love her!, SAnne, ashet och rolig hollandsk tjej som kommer hit till manly for att festa och sova over pa onsdag och Charlotte, min alskade engelska chauffor, hur cool tjej som helst med varldens underbaraste skratt. Newcastle va fint men dar finns inte mycket att se och gora. Stranderna ar vackra och det finns ett roligt utestalle som heter the Bewery och ligger bakom tagstationen och har liksom dack ut over vattnet. Sjalva staden ar ganska dod, men vi brydde oss inte efter som vi fordrog att spendera kvallarna i var underbara lagenhet eller nere pa stranderna.

Nu har jag sagt upp mig pa jobb och flyttat over till MAnly, underbaraste stallet pa jorden. JAg trivs som fisken i havet och bor helt perfekt. Man kan ine annat an att trivas har, underbara manniskor, beachvolley, roliga utestallen, bra surfing (har inte kommit igang an, men iaf), bra shopping gar inte att forklara hur ra har ar, men jag alskar kanslan av att jag kan ga fran strande till affarenra och utestallena barfota eftersinm allt liksom ligger pa samma stalle. Jag bor i en fon lagenhet,darr jag har mitt eget rum, dubbelsan, egen dator och eget badrum, fem min fran stranden. Ett exempel pa hur bra jag trivs arr att jag oigar morse vaknade med ett leende pa lapparna och rastlosa sophie lag vaken i sangen i tva timmar och lyssnade pa musik och tittade pa surfbradorna som stod lutade mot vaggen och bara tankte pa hur fruktansvart lycklig jag ar. JAg delar lagenheten med en norsk kille, Hovart och tva canadensare. Asschyssta hela ganget. Mia bor bara tre minuter bort sa vi traffas mycket. Igar va jag ute och sprang langs MAnly scenic walkway, mycket vacjker vandringsslinga men way jobbig for nagon som inte sorungit sen byron bay. trappor hela tiden, menmen det va det vart. SEn spelade vi beachvolley i fyra timmar, forst traningspass i tva med HAnnahs pappa (han haller traning tre dagar i veckan sa det ar perfa) och sedan matchspel med nagra killar i tva. Sen va det filmkvall och recover sen kvallen innan.

Och vet ni vad....jag har ingen aning om vad jag ska gora idag, men jag kanner pa mig att det kommer att bli en helt underbar dag hur som helst. Vet inte om jag skiter i resten av Australien och stannar har. Vi far val se, har boende har en vecka sen far vi se vad som hander, men jag forsoker nog hitta nagonstans att bo for atminstinne en vecka till.

Puss och Kram till alla mina vanner, min familj och min slakt!! TAck for alla fina kommentarer! Alskar er!

Puss fran Sophie och alskade Manly!

tre igen

BILEN AR VAAAR!
idag borjar en roadtrip ner soderut :)

we love to be soft

Hejhej alla!
Det var ett tag sedan jag skrev har pa bloggen. Som ni forstatt ar jag och vendela nu tillbaka i perth och det ar INTE for "min killes" skull som alla verkar tro. Det lar inte bli ngt dar, sa det ar lugnt, jag stannar inte forevvah! Vill inte vara fast, just nu kanner jag bara for att resa runt och semestra nar jag ar har! Leva livet lixom :) Har varit still i sydney alldeles forlange.

Jag trivdes inte sadar valdigt bra i sydney, inte min typ av stad. Foooor busy, for mkt folk, trafik och bilar. Avstanden ser inte stora ut pa kartan, men sen nar man "bara" ska ga tva kvarter tar den en halv evighet pga allt folk och trafikljus. Stranderna ar extremt sma och packade med folk som visar upp sig.
Sa iaf, nar det borjade narma sig att var lagenhet gick ut borjade vi prata om vad jag och vendela skulle gora nu nar sophie flyttar till manly. Ja, vi har ju verklgien alla valmojligheter i varlden! Sa planerna andrades ett tiotal ganger per dag, MINST...
Men sen sa vi till varandra, varfor inte gora ngt helspontant, helt utanfor planerna.
Sa jo, vi har pratat om hur mycket vi gillade vastkusten och perth nar vi va dar. stranderna, staden, utelivet och att man faktiskt traffade aussis, inte bara backpackers som vi gjort de senaste manaderna i sydney. Dessutom ar vadret battre har nu an om ett par manader..
Sa, vi hittade en billig biljett till perth och sa att vi tar det som det kommer. Kanske stannar vi och jobbar i eller utanfor perth eller sa koper vi en bil och borjar resa direkt, eller sa raggar vi upp ngra med bil som ska resa kusten (manga annonserar efter folk att dela bensin och resan med).
Det anda vi visste pa sondagkvall nar vi flyttade ut ur lagenheten i sydney var att 6.05 nasta morgon skulle vi till perth. Och vi sa hela tiden att vi ser vad vi gor nar vi kommer fram. Som ni forstar har vi verkligen kommit in i att bara ta det som det kommer.

Sa, nar vi kom hit tog vi oss till vart hostel (vi hade bokat tva natter) och sen in till stan for att kolla upp jobbmojligheter. Efter en kvart i stan var vi bada irriterade for har ar extreeemt varmt. Vi bada ville bara till stranden. Vi tog oss iaf till jobagencyn och tjejen dar sa att det ar "jobbtorka" for tillfallet. Vi tog oss till stranden iaf for ett dopp. Och vanner, nu snackar vi RIKTIGA stranden.
City beach (L)
Strand sa langt du ser, knappt ngt folk, asballa vagor och lagom med surfare. Nar vi kom dit var det som om vi bada visste vad vi ska gora harnast. Vi ska kopa en bil och bara resa runt och bo pa olika campingar vid olika strander. Vi borjar att ta oss nerat och ser darefter vad som hander. Kanske kommer sophie hit? Kanske forsatter vi vastkusten upp? kanske stannar vi darnere ngnstans och jobbar ngra veckor? Jag vet inte vad som hant, men helt plotsligt kanns det valdigt bra att inte veta vad som hander. Den dar klumpen i magen man hade innan nar man inte visste ar typ borta. sa fort vi borjar prata planer slutar det alltid med att ngn av oss sager "haha, det ar inte lont att planera, vi atr det som det kommer".

Igar efter att vi handlat lite pa wollan rakade vi ga forbi en noticeboard pa vart hostel. Vi stannade till med vara matkassar och borjade lasa. Helt plotsligt far jag for mig att ringa pa en bil, bara for att lixom. Jag fragade vendela vad jag skulle fraga efter, haha, vad vet jag (vi) om bilar?! Men vendela sa, men bara fraga omden ar kvar, det ar den sakert inte. Men okej, sa jag ringer, och ja, den finns kvar. Och killen som saljer bilen star bakom mig. Haha, jaha okej, vad nu da? bilen finns kvar, men vad faan ska jag fraga? Hur manga mil den kort? hur manga liter den drar? Men vad sager det mig?
Iaf sa har han bilen parkerad utanfor och sager att vi kan ta en titt nu direkt om vi vill. jaha, sa dar star jag och vendela med matkassar, strandvaskor och ska kolla pa en bil!
Killen maste salja den snart eftersom han aker hem pa tors pga att hans kompis (som han akte med) pappa gatt bort och ja, hans historia verkar riktigt bra. Haha, vi ar ju typ hundra pa att kommer bli lurade eftersom han verkligen kandes som en arlig kille. Men vi sa att vi skulle kolla upp registering och forskrning idag fm och ringa honom sen.
Sa det gor vi just nu och vi har ocksa raggat upp en kille som kan bilar och som ska ta sig en titt pa den innan vi absolut koper den. Spannande!! 

Igarkvall tog vi aven en svangom pa vart kaaaaara Deen! Det var vi och en massa aussies, PRECIS som vi vill ha det. Sa ett kart aterbesok och helt klart roligaste utekvallen pa riktigt lange!

 
men ahh, just nu ar jag helt hyper! vi kanske ska kopa var forsta bil idag!! helt gaaaaalet!
Aja, vi haller er uppdaterade!
pusspuss /J.




RSS 2.0