src="dsc05723_18100570_sys.jpg">

Back in Asia!!!

Nu ar jag och Bullen tillbaka i Asien. Efter ett jobbigt farval av alskade V  dar vi sag hur hon vandrade ensam mot NZ gaten sov vi nagra timmar pa flygplatsgolvet innan vi hoppade pa flyget till Singapore!

Singapore va verkligen helfestligt, kandes pa nagot konstigt satt ganska fejk, lite som att vara pa ett nojesfalt. Vi bodde i Chinatown dar det verkligen kandes som att vara i Kina, vi akte ut till Sentosa island och helt plotsligt va det rena disneyland, vi sag en delfinshow med rosa delfiner och de knasigaste fiskarna nagonsin da vi bosokte en undervattensvarld. Stranden va jattefin och vi sag en stor skoldpadda som kommit upp pa land. Har besokte vi ocksa kontinenten Asiens sydligaste punkt. Wow! Pa kvallen akte vi pa nattsafari och helt plotsligt kandes det som att vara i Afrika med eldslukande sixpack killar, tigrar och giraffer. Jag han ocksa en svang forbi Orchard rd den stora turist och shoppinggatan och det va som vilken storstad som helst. Singapore va alltsa val vart en visit och kandes som ett forsok att vara ett vastland men Asienlukterna gick inte dolja...

Efter att ha varit allt for nara att missa flyget va vi efter en uppstigning och kort darefeter en landning framme i Kuala Lumpur! Vi bor pa ett hostel i the Golden Triangle called Pondok Lodge, jattebra lage och rent och fint (hmmm enligt vara nya matt, dar rattor inte stor oss;). VI hittade mycket snabbt ett favoritmatstalle dar Julia antligen fick sin Mangoshake som hon langtat efter under hela Aussietiden. Tummen upp pa den!

Maste saga att vi hunnit med valdigt mycket redan . Nagra saker som jag verkligen maste rekommendera ar att besoka Dr Fish pa Time Square Mall. Har fick vi prova pa sa kallat fiskspa dar man stoppar fotterna i en liten pool med sma fiskar som gensat borja gnaga bort forhardnader och doda hudceller. Tantlanten i butiken sa att det skulle vara mycket realxing, men vi snarare tyckte det kandes som tortyr da vi bada ar extremt kittliga. Vi har ocksa besokt Sydostasiens storsta shoppingmall, centralmarket, Little India, besokt National Mosken (dar vi fick ta pa oss lila kaper som kladde Julia fortraffligt :) ) och vandrat over bron i Petronas towers varldens hogsta tvillingtorn och hogsta bro.
I Little india rakade vi stampla in precis nar de hade sen fredagsbon, det va verkligen en annorlunda syn, hela staden stannande och foll pa kna framfor mosken. Vi hittade en helt underbar indisk restaurang full med locals och bullen och jag, tva forvirrade europeer som inte forstod hur man skulle bara sig at. Men maten va super och indierna trevlig, inte alls trevliga som jag i "ar en ackilg gubbe som aldrig satt en blond tjej", utan genuint trevliga. Overhuvudtaget sa gillar vi folket i Malysia jattemycket alla ar verkligen trevliga och det ar faktiskt inte alls sa jobbigt som jag ibland kan tycka det ar i Malaysia. Dessutom far malysia ett stort plus pagrund av hur latt det ar att ta sig runt har, monorail (ja! nina och challe! jag har antligen akt monorail! haha) tag och billig taxi. Aven mycket reanre och frashare pa gatorna har jamfort med thailand. Na, Malaysa ar helt klart  (annu en) favorit!

Om en liten stund ska vi satta oss pa bussen for en 14-timmars bussresa upp till Perenthian islands! Ska bli kul att bygga pa brannan lite, var faktiskt ett tag sedan nu!

Puss och Kram till er alla fran Soffan och Ballen

ps. At aldrig frukten Durian, smakar som sot vitlok och vi fick inte ens ata den inne pa hostelet eftersom den luktar sa fruktansvart.


Kommentarer
Postat av: Lydia

Tack, det är jätteduktigt att du håller upp oss to date

känns tryggt o bra att ni har det så bra och redan hunnit med en massa nya upplevelser

kramisar på er och skriv igen

Ante vill köra nu Julias konkurent (Silvian) har gått i konkurs,

så nu ska vi storshoppa

o de stänger om 40 min

2009-04-25 @ 15:18:52
Postat av: Louise (mamma)

Härligt att höra av er! Trodde nästan vi skulle bli utan info nu när inte Vendela är med. Jag hoppas verkligen måttet på vad ni kan stå ut med är lite högre än råttnivå, det finns en gräns för allt;)även om man inte vill lägga så mkt pengar på boendet.

Jag är mkt nyfiken på öarna ni ska till nu, kanske något för mig och pappa att besöka? Ni får berätta när ni hunnit vara där ett tag.

Denna helg kan även vi bygga lite "bänna" fast vinden är fortf. kall.

Sköt om er och njut men glöm inte följa farmors råd: " Tänk efter före"

Kramar

2009-04-25 @ 17:55:30
Postat av: victoria B

gud så ball med rosa delfiner!!! fortsätt att skriva ! snälla... =) he de bra och kom hem fort !!!!!!! kram<3333

2009-04-25 @ 18:33:27
Postat av: TomasH

Tack för uppdateringen. Låter som ni båda har en härlig tur i Malaysia :) Ha det fortsatt bra och njut Perenthian islands, det ser i varje fall underbart ut i datorn. Nu planerar vi för en härlig valborgs helg i Hestra i det småländska höglandet. Kram till er två och till Vendela i NZ

2009-04-26 @ 21:50:20
Postat av: vendela

e ni seriosa de me fiskspat?? haha jag kan inte fatta de, va fotterna saaa illa?! later som ni har de HELT underbara, va balla grejer ni e me om! lycka till uppe pa oarna nu! saknar er mest PUUUSSS!!

2009-04-27 @ 01:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0