src="dsc05723_18100570_sys.jpg">

Sista dagarna i Aussie!

Hejsvej!

Vi kan knappt fatta de! 3 dagar kvar i Australien! Heeeeelt sinnes trakigt!
Som tur ar aker vi inte hem an, utan kan langsamt forbereda oss pa hemkomst. Stalla oss in pa att vi snart ska hem rather than bara huxflux komma hem...

Nu ar vi uppe i Cairns och jag ska beratta lite vad vi varit med om senaste tiden...eftersom vi fatt en del klagomal pa hur daliga vi ar med var blogguppdatering (men VISSA forsoker iaf, som ni kanske marker :)

Cairns iallafall, uppe i Queensland, och det som ofta ar slutdestinationen pa ostkusten. Valdigt festlig stad, med Woolshed i spetsen av utestallena. Framfor allt ar det har uppe man tar sig ut till barriarrevet, det yttre revet som ar det finaste!
Sagt och gjort, vi kopte oss en dagsutflykt som inkluderade dyk och fick varldens finaste dyk pa ett av de antagligen mest fantastiska stallena i varlden att dyka pa! For fejjanmanniskor sa finns de nagra bilder pa fejjan da vi aven hyrde oss en undervattenskamera den dagen :) Denna dag var helt underbar, vi hade fint vader, sikten under vattnet var bra och jag sag bade skoldpaddor och hajar i vattnet, sa sjukt coolt att jag nastan dog! Det var inkluderat varsta buffelunchen och massa annat och vi kunde inte vara annat an nojda! Detta rekommenderas VERKLIGEN till manniskor som aker hit, det kan man bara inte missa! Visst var fiskarna i Thailand bade fler och variernade, men korallerna och livet runtomkring liksom, det gar inte att jamfora! Det ar verkligen mitt ratta element dar i vattnet, men sen e jag ju ocksa vattentecken sa... ;)

Har uppe finns ocksa regnskogar, RIKTIGA regnskogar och inte "bara" de tempererade vi sag pa Great Ocean Road. Sa vi tog var Kevinkompis fran England, som aven var var chauffis pa Fraser, och hyrde en bil i 2 dagar, for egen road trip upp till regnskogen! Det var en trevlig utflykt som inneholl mycket kortspel, fler o fler o fler fantastiska strander och miljooer, och framfor allt stallena dar havet moter regnskogen! Aven om man borjar bli mer och mer imun mot "upplevelser" typ att hela tiden uppskatta adet man ser, sa tycker jag iallafall att de fortfarande ar fantastiskt. Sarskilt att se grejer man aldrig sett och upplevt forr.

Kicken kan man ocksa skaffa sig genom sky dive, alltsa fallskarmshoppnig som Sophie och Julia gjorde har uppe i Cairns i mandags! Vilken kick bara av att se dem landa och titta pa videon, vilken grej! E lite sugen att gora de pa Nya Zeeland, men NAN kick kanske man ska spara pa till senare pa livet...man behover ju inte gora allt pa en gang, sarskilt inte om man heter Vendela o de kanns litelite laskigt dedar med att kasta sig ut frna ett plan.

Andra aventyr och kickar kan man fa genom rafting, GUD va roligt de va! Det ar som en livs levande flumride, inga granser! Jag vred bade knat och julle borjade bloda, men de va de alltsa vart! Roligast var da vara tva pojkspolingar till ledare skrek at alla att luta hoger, da vi redan lutade hoger och alltsa trillade i, gaaah, vi flot med i hela forsen hur langt som helst och jag o Sophie kunde bara inte sluta skratta. Det var helt och hallet underbart! Hanvisar aven har till lite bilder Soff lagt upp pa fejjan! REKOMMENDERAS aven om aven de var en dyr aktivitet. 

For sa e de har, sarksilt pa ostkusten. Allt ar svindyrt. De tar pengar for allt, extra forsakringar hit och dit, men anda ska man fylla i papper pa att allt e pa egen risk, och man ska anda betala en massa om nat gar sonder...
Men det e sant man far ta liksom. Mycket av de vi gor ar once in a life time-upplevelser och vad ar dessa pengarna nar man e stor och jobbar pa riktigt? Nagra fatal manadsloner av alla vi nagonsin kommer tjana....lite sa far man val tanka. De vet hur man ska betalt, for vi kan ju inte gora grejerna pa annat satt, vi kommer inte ut till Fraser annars och vi kan liksom inte hyra en egen gummibat och ge oss ut och rafta precis. Men fy va roligt vi har de pa vagen gott folk, de ska ni veta! Kusten upp har vairt nat av de roligaste i Australien maste jag saga!

Efter Frasers har vi aven gjort nagra andra betyande stopp pa vagen. Vi var i en stad som heter 1770 och tog en endagssurfingkurs! DE NI! Vi allihopa lyckades sta pa bradan, sarskilt Sophie saklart da som e duktig pa allt..och redna fuskat lite pa Manly!

Vi har seglat och jag dok aven, pa Whitsundaysoarna! Rena rama paradisstallena och de e saaaa harligt att vara ute pa havet, avne om var crew var lite knappa i huvet! 

Innan rafting pa Mission Beach och innan vi kom upp till Cairns, besokte vi en supermysig o called Magnetic Island! Den e val vard ett besok! Nar man inte har sa mycket forvantningar pa grejer blir de allra oftast som bast! Just sa var de med Magnetic. Vi hade liksom inte tankt pa de mer an ytterligare en grej vi skulle gora pa vagen och sa var de ett litet paradis! Hostelet lag PRECIS vid vattnet, sa vi at middag vid havet varje kvall och frulle varje morgon. Sa himla mysigt. Man bodde i sma bungalowliknande saker vilket ocksa bidrog till mysighetsstamningen! Under heldagen vi hade dar hyrde vi scootrar och akte runt pa on med nagra crazy killar fran England och en jattegullig amerikanska. Verkligen superkul! Vi matade bl a wallabies och sag fina delar av on. Pa kvallarna hade vi sma beachpartyn. Nice nice nice!

Sa nu ar det bara 2 hela dagar kvar i Australien och sedan flyger jag over till Nya Zeeland pa tisdag medan de andra tva kommer aka over till Malaysia och ha de nice!

Jag uppdaterar er fran NZ, det ska bli spannade att resa sjalv aven om de saklart e trakigt att lamna mina kara bastisar...men vi ses sen i Thailand igen och blir riktigt bruna, till studentera i Sverige! See ya in NZ gott folk!

Kommentarer
Postat av: Mum Kicki

Tack Vendela för din uppdatering. Hoppas att skrivkrampen släpper hos dina reskamrater annars får vi inte höra något från varken Malaysia eller Thailand.Hoppas du får det bra i NZ och att du fortsätter att skriva.

2009-04-18 @ 09:19:37
Postat av: victoria

Ni verkar ha de jätte bra ju ! jag vill vara ni !!! men kom hem nu !!!!!!

2009-04-18 @ 11:06:59
Postat av: Louise (mamma)

Hej tjejer!

Kul att höra om allt ni gjort och sett, verkligen minnen för livet. Ni funderar inte på att spara någon upplevelse för framtiden??

Hoppas att ni får fortsatt underbart på era resterande "stopp".

Var rädda om er och kom snart hem för nu har ni varit borta lääääängeeee.

2009-04-19 @ 23:28:36
Postat av: TomasH

Härligt inlägg Wendy, tack för det. Otroligt vad ni upplevt. Vi upptäcker också saker på hemmafronten må ni tro. Nu är det ny Robinson aktivitet på TV, Melodifestivalen är slut, SM slutspelet i ishockey är klart och allsvenskan i fotboll har startat. Innebandysäsongen är slut för denna gång och vi hamnade långt ner i serien..... Vi får skylla på 7 !!!! uddamålsförluster.... Men så är det i livet, man måste ha motgångar för att uppskatta sina medgångar. Vi tänker på er och var rädda om er. Det är många hemmavid om saknar er.



KRAMAR till er tre

2009-04-20 @ 15:20:13
Postat av: Lydia

Hejsvejs

Jättekul allt som beskrivs

Jag vet att ni har sista timmarna ihop nu, och att ni snart börjar o gråta o sånt.

Men ni ses snart åter och upp med hakarna.

Jag vill gärna dela med med av vårt lyckorus här hemma.

Och det är att Filip har just blivit uttagen till Stockholm i tävlingen "Idol"

Jag är överlycklig, minst lika glad som Yvonne

och jag är redan nervös

så tjejer,

ni får förbereda er på att vi alla åker till Stockholm, och heja fram Filip.

Ja, ni ser,

vi kan också vara lyckliga här

och visst händer det jätteroliga saker här hemma med

Puss på er

Och till Sohpie o Julia,

vill jag bara skicka en liten varning:

Jag blir putt om ni inte håller uppdateringen på bloggen under den tiden som Vendela är ifrån er.

Ta vars en gång åtminstonde

Pussar o hoppas innerligt att jag inte ska behöva sura

2009-04-20 @ 16:20:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0